avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendare functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendare functionari publici

Buna ziua,

intrebare --suspendarea la functionarii publici pentru motiv personal legitim mai este valabila ?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: manu151 , utilizator 18:44, 21 August 2010
manu151 a scris:

-intrebam de asemenea--care ar fi logica de a interpreta in defavoarea mea cererea de suspendare(bazata pe ART. 95 (2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani. )

Inteleg ca d-voastra doriti sa stiti de ce ar putea fi refuzata cererea de suspendare pentru un interes personal, sau daca refuzul e legal? Avind in vedere ca legea spune " se poate suspenda la cerere" se intelege clar ca e o posibilitate si nu o obligatie a angajatorului de a va aproba suspendarea, daca angaj. apreciaza ca nu se poate lipsi de d-voastra, ca e dificil sa va inlocuiasca, atunci nu va aproba cererea.
legal dpdv al interperetarii articolului---cei de la anfp spun ca acest art este abrogat---eu nu inteleg de unde deduc ei acest lucru?

multumesc inca o data ---ma agit atat pt ca maine merg in audienta la anfp si vreau s afiu pregatita
de unde rezulta ca art 95 alin 2(l 188/1999) a revenit la forma anterioara oug 105.
multumesc
Interventie moderator Am rugamintea sa nu mai postati aceleasi intrebari in mai multe forumuri, contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare. Multumesc!
Puteti citi regulamentul accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Gabriela Pintea

mihaicalinescu2005 a raspuns intrebarii dvs:
Constitutia Romaniei
"ARTICOLUL 147
(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept. "
Odata ce dispozitiile declarate neconsititutionale, sunt suspendate de drept, produc efecte juridice, cele vechi.( forma anterioara a actului, inainte de a fi modificat prin dispozitia declarata neconstitutionala) .
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata functionar public tatianaardeleanu tatianaardeleanu Un salariat functionar public (primarie),in ce conditii poate solicita concediu fara plata? Care este articolul din lege care reglementeaza acest lucru? (vezi toată discuția)
Conditii de suspendare (intrerupere) a raportului de serviciu geo112006 geo112006 Sunt functionar public ,si stiu ca se poate cere ca raportul de serviciu sa se suspende la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes ... (vezi toată discuția)
Suspendarea la cerere a raportului de serviciu al functionarului public ciancu ciancu Aş dori să mă lămuriţi asupra următorului aspect: În temeiul art.95 alin.(2) al Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici raportul de ... (vezi toată discuția)