avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT: obligatia de a depune intampinare (?!..)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT: obligatia de a depune intampinare (?!..)

Poate cineva sa-mi zica, va rog, ce am de facut daca am primit o citatie in care spune ca, "cu 5 zile inainte de termenul stabilit pt judecata aveti obligatia de a depune INTAMPINARE" ??? (E URGENT, azi ar fi ultima zi, ieri am primit citatia pt data de 8 oct...)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 5 Octombrie 2007
...casele au fost cumparate de la stat, pe baza legii 112/1995.
giani_ a scris:

ieri am primit citatia pt data de 8 oct...


Inteleg ca ati primit citatia "ieri", adica pe 2 octombrie (daca intradevar asta este data din stampila postei) pentru termenul din 8 octombrie.
Nu ne spuneti exact ce anume cer reclamantii, dar din povestea dvs. cred ca nu e genul de cauza care se judeca cu urgenta.
Prin urmare trebuie sa spuneti judecatorului ca nu ati avut la dispozitie cele 15 zile necesare pentru a va pregati apararea.
Am primit citatia (redactata pe 28 sept)intr-adevar pe data de 2 oct (data postei, trimisa ca recomandata).

Reclamantii cer "dreptul de proprietate si posesie" al intregului imobilul (compus din 4 apart.) si considera ca eu si mama mea locuim in mod ilegal in cele 2 apart. cumparate in 2000, respectiv 1997.

Prin urmare, voi cere o amanare pt a-mi putea angaja avocat..

M-ar ajuta insa orice experienta /sfat din partea celor (specialisti in drept civil, respectiv "victime", martori, alte persoane) care au avut de-a face cu asemena cazuri..

Multumesc anticipat si toate cele bune!
In asemenea cazuri, intampinarea este obligatorie. Dar va puteti apara intrucat de la data primirii citaţiei trebuia sa aveti la dispoziţie cel puţin 15 zile pentru a va pregăti apărarea.
cat timp mi s-ar putea acorda de amanare, pt a-mi pregati apararea?

Alte discuții în legătură

Imobil-proprietatea statului in baza d.111/1951-succesiune vacanta giani_ giani_ Eu si mama mea am fost chemati in judecata pt lunea viitoare pt faptul ca am cumparat la data de 03.04.1997 (ea), respectiv in 2000 (eu) 2 apartamente dintr-un ... (vezi toată discuția)
Termene Martonze Martonze Am primit citaţie azi, 07.01.2014 pentru data de 29 ianuarie. Citaţia a fost emisă de judecătorie în 22.12.2014.În Rezoluţia citită pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Se poate sa anuleze un contract vanzare cumparare dupa 4 ani de la intocmirea acestuia filipdumitru filipdumitru am cumparat o casa de la o cumnata cu contract de vanzare cumparare,contra sumei de 7000ron cu uzufructul acestora pe timpul vietii asupra imobilului situat la ... (vezi toată discuția)