avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Model decizie Art.55 lit.c
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Model decizie Art.55 lit.c

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de decizie in baza Art.55 lit.c?
Va multumesc anticipat.:">
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 18 August 2010
Chiar nu intelegeti ca art.55 lit.c C.mun. nu exista ca temei de drept al incetarii c.i.m. ... acesta trebuie coroborat cu alt articol din codul muncii...

Cum va inceta c.i.m. ? ... acordul partilor, demisie, concediere ?
In practica.nu se foloseste,decat cu o coroborare.Colegul are dreptate.De ce nu folositi art.55 lit.b?Este la indemana?Daca cei de la ITM v-au sugerat de ce nu v-au aratat dansii?Stiu ca cei de la ITM sunt recrutati din randul altora decat juristii,asa ca....
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
andymaurul, utilizator
Ma confrunt cu urmatoarea problema:o angajata din cadrul societatii la care lucrez eu ca inspector personal a fost in concediu crestere copil pana la data de 05.07.2010(data la care copilul sau a implinit varsta de 2 ani).Dupa finalizarea concediului aceasta angajata nu s-a prezentat la serviciu.Eu ca inspector personal i-am facut notificari in vederea prezentarii sale la serviciu.Aceste notificari mi-au fost returnate de la posta, cu mentiunea "lipsa destinatar".Aceasta situatie am expus-o la ITM.Cei de la ITM m-au indrumat sa-i incetez CIM cu art.55 lit.c C.M.Tot ei mi-au spus ca voi gasi acest model de decizie-art.55 lit.c C.M. pe inernet.
Va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta in acest sens.
1. Cred ca dvs.ati vorbit cu cine nu trebuie, la ITM, sau v-a pus la incercare sa vada daca cunoasteti legea.
2. Daca salariata nu s-a prezentat dupa expirarea CCC, ii faceti decizie de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Incepand cu data de 08.07.2010 o pontati absent nemotivat si procedati la concedierea ei cu art.61, lit.a) din Codul muncii.
4. Cereti celor de la ITM un link de pe internet unde se gaseste un model de decizie de incetare a CIM cu art.55, lit.c). Tare as vrea sa-l vad si eu! Ar fi o inventie in Codul muncii.
5. De ce aveti mai multa incredere in ce va spune cel de la ITM si nu in ce spunem noi?
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
In acest caz,este vorba de cercetare disciplinara,iar faptul ca puteti face dovada ca a fost citata in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare iar ea nu s-a prezentat ,da dreptul angajatorului de a lua decizia concedierii angajatei fara a mai initia procedura de cercetare disciplinara.Domnul Tudor Valeriu v-a explicat cat se poate de limpede ce aveti de facut,urmand sa procedati potrivit art.267 alin.3 din Codul Muncii.Studiati-l cu atentie, (practica juridica)aceasta fiind solutia legala ce se impune a fi luata in speta.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetarea cim art 55c ferarri_enzo ferarri_enzo Va supun atentiei, urmatoarea spetza: Un salariat si-a depus demisia la data de 11.03.2010 cu art 55b CM. DEMISIA A FOST APROBATA! S-a remis Carnetul de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca liliana v liliana v care este articolul din codul muncii pentru desfacerea contractului prin acordul partilor. aveti un model de decizie ? multumesc (vezi toată discuția)
Incetare cim conf art 55 lit c anieta anieta Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face incetarea unui CIM cu art. 55 lit c din Codul Muncii sau trebuie coroborat si cu art 79 din Codul Muncii? Va ... (vezi toată discuția)