Chiar nu intelegeti ca art.55 lit.c C.mun. nu exista ca temei de drept al incetarii c.i.m. ... acesta trebuie coroborat cu alt articol din codul muncii...
Cum va inceta c.i.m. ? ... acordul partilor, demisie, concediere ?
In practica.nu se foloseste,decat cu o coroborare.Colegul are dreptate.De ce nu folositi art.55 lit.b?Este la indemana?Daca cei de la ITM v-au sugerat de ce nu v-au aratat dansii?Stiu ca cei de la ITM sunt recrutati din randul altora decat juristii,asa ca....
Ma confrunt cu urmatoarea problema:o angajata din cadrul societatii la care lucrez eu ca inspector personal a fost in concediu crestere copil pana la data de 05.07.2010(data la care copilul sau a implinit varsta de 2 ani).Dupa finalizarea concediului aceasta angajata nu s-a prezentat la serviciu.Eu ca inspector personal i-am facut notificari in vederea prezentarii sale la serviciu.Aceste notificari mi-au fost returnate de la posta, cu mentiunea "lipsa destinatar".Aceasta situatie am expus-o la ITM.Cei de la ITM m-au indrumat sa-i incetez CIM cu art.55 lit.c C.M.Tot ei mi-au spus ca voi gasi acest model de decizie-art.55 lit.c C.M. pe inernet.
Va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta in acest sens.
1. Cred ca dvs.ati vorbit cu cine nu trebuie, la ITM, sau v-a pus la incercare sa vada daca cunoasteti legea.
2. Daca salariata nu s-a prezentat dupa expirarea CCC, ii faceti decizie de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Incepand cu data de 08.07.2010 o pontati absent nemotivat si procedati la concedierea ei cu art.61, lit.a) din Codul muncii.
4. Cereti celor de la ITM un link de pe internet unde se gaseste un model de decizie de incetare a CIM cu art.55, lit.c). Tare as vrea sa-l vad si eu! Ar fi o inventie in Codul muncii.
5. De ce aveti mai multa incredere in ce va spune cel de la ITM si nu in ce spunem noi?
In acest caz,este vorba de cercetare disciplinara,iar faptul ca puteti face dovada ca a fost citata in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare iar ea nu s-a prezentat ,da dreptul angajatorului de a lua decizia concedierii angajatei fara a mai initia procedura de cercetare disciplinara.Domnul Tudor Valeriu v-a explicat cat se poate de limpede ce aveti de facut,urmand sa procedati potrivit art.267 alin.3 din Codul Muncii.Studiati-l cu atentie, (practica juridica)aceasta fiind solutia legala ce se impune a fi luata in speta.