avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
am fost 3 ani consilier juridic si mi-a ajuns

nu poti sa faci nimic

asa ca am intrat in lumea avocatilor, bafta mea, direct definitiv

si sincer....mai bine pastram noi persoanele juridice :D

Nu cred ca are rostul sa cautam raspunsul la intrebarea de ce Consilierii Juridici, sa spunem asa, au mai putine drepturi

Raspunsul e foarte simplu
Pe de o parte mai putine, cum am mai aratat... pe partea cu dreptul muncii, mai multe...
Ca sa nu mai vorbim de avantajele de ordin practic.
ionutstanciucu a scris:
Persoanele fizice.... daca e sa mergem pe raporturi de egalitate:D

In continuare nu are sens ce spui. Ce egalitate, cand CJ reprezinta o singura persoana juridica? Cumva ti s-ar parea normal ca avocatul sa reprezinte o singura persoana fizica? Si cum anume ai l-constrange tu?
Daca te-ai fi uitat la ce am scris anterior, Andreea, ti-ai fi dat seama si ai fi inteles exact contextul#-o
Nu are rost sa mai intru in discutii fara rost.
Pe de alta parte se pare ca sansa consilierilor juridici, este aceea de a intra in avocatura daca vor sa-si exercite activitatea in conditii de legalitate in sensul extinderii ei si la alte persoane, pentru ca in conditiile actuale orice solicitare de consultanta primesti din afara firmei unde esti angajat, trebuie sa o refuzi.
Propun ca toti consilierii juridici sa faca cerere in masa de intrare in avocatura.:))
Apropo, ptr cine mai viziteaza site-ul UNCCJ. Nu mai este actualizat de vreo cateva luni bune. Activitea este moarta se pare acolo. Astept cu interes vesti de la cineva care sa imi spuna ce a mai facut Uniunea ptr noi consilierii de rand care ne platim cu constiinciozitate contributiile inutile lunare.
Nu este nici in momenul de fata, la aproape 5 ani de la adoptarea Legii Consilierilor Juridici, nu este obigativitatea pentru toti consilierii juridici sa se inscrie in Colegii. Practic, fiecare profeseaza dupa bunul plac. Si de aici decurg alte consecinte negative.
Ce sa mai spun, ar fi multe de discutat despre aceasta problema, insa daca nimeni nu te sprijina este greu...........................In conditiile actuale, se pare ca toti consilierii juridici care vor cu adevarat sa faca ceva, sunt fortati sa patrunda in avocatura, considerata la momentul actual, singura posibilitatea de ati putea exercita in mod legal profesia.
parerea mea ca aceste Uniuni ale Consilierilor Juridici sunt apa de ploaie. chiar nu se misca nimic...nu tu o intrunire acolo in care sa se discute anumite probleme cu privire la statut, exercitarea profesiei, nimic...mai primesti acasa scrisoare ca trebuie platita "rata" :))

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)