:-/ Semnate de cine? Asta pentru ca partea adversa nu i-a ridicat o exceptie...
Pentru ca in alin 4 spune ca acel consilier juridic reprezinta conform legii, iar conform legii cons jur reprezinta soc unde e angajat... Tu vorbeai despre o alta reprezentare, in baza unei procuri si nu in baza legii... Coroboreaza-l cu art. 70.
Eu foloseam schema concluziilor scrise de avocatul coordonator la tribunal sau curte de apel, cand eram stagiar... Asa mergeam si formulam cereri (aveam dreptul) iar la concluzii... scrise si semnate de coord!!! :D Aveam si dreptul sa depun inscrisuri, nu-mi interzicea legea decat concluzii, nu?
Asa ca, daca mergeti cu acele concluzii semnate de client, ok... desi am vazut instante in Bucuresti care nu acceptau concluzii de la parti sub motiv ca nu au fac de drept!!! #-o
Spune-mi si mie ce ma rodea mai mult: cat platiti voi degeaba in comparatie cu noi? :-/:P
Intr-adevar ma refeream la reprezentarea in baza unei procuri facute la notar, prin care se specifica ca are voie sa faca tot felul de acte juridice legate de acel proces ..incepand cu cerere sau intampinare si terminand pana la ...ceruri:))
Lunar? Anual? pe toata perioada de consilier... pana la ceruri?:D
Apropo, mi-a placut exprimarea ta anterioara. Desi nu cred sa mearga punerea de concluzii pe procura de neavocat...
In practica unor instante a mers :D.... cred ca o parte din judecatori nu citesc ce scrie pe procura prezentata de un neavocat , ce are sau ce n-are voie sa faca;)
Taxa care se percepe este modica, 20 de lei pe luna, deci ajungand astfel la 240 de lei pe an. Asta difera de la judet la judet. Insa efectuand un calcul matematic simplu, 240 X 10.000 de consilieri juridici(nu cunosc exact nr lor) = 2.400.000 lei reprezentand mai bine de 600.000 de euro incasati anual. Unde merg acesti bani??? Insa consilierii juridici sunt simplii salariati, carora li se retin si li se vireaza lunar contributii la CAS, somaj etc. Avocatii au asigurare separata si este mult mai bine in felul acesta.
Nu despre o taxa prea impovaratoare este vorba aici, ci despre utilitatea ei. Cum justifica Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania incasarea acestei taxe? Ce au facut pentru noi? Absolut nimic!
Nici macar nu exista obligativitatea pentru toti consilierii juridici sa se inscrie in Colegii. Macar daca ar fi vegheat la respectarea acestui aspect, ptr ca in actuala practica nu exista nici o diferenta intre un consilier juridic inscris in Colegiu si unul neinscris.