avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
De acord cu tine, ionut.
Dar in instanta nu se tine cont de cine este sau nu este inscris in asociatia :-/ si apoi dreptul la libera asociere este garantat prin Constitutie..... prin absurd, dar ar fi obligati toti CJ sa se inscrie intr-o asociatie profesionala a lor pentru a-si putea exercita nu s-ar incalca Constitutia ?#-o

Eu raman la parerea ca este mai bine sa se reglementeze o singura profesie de acest gen ori legile care reglementeaza exercitarea acestor profesii sa fie mult mai clare...nu asa de ambiguu :(
Ok, Elis!
Insa avocatii sunt organizati in cadrul barourilor si nu e neconstitutional. Sunt de acord cu tine in sensul reglementarii unei profesii unice. Insa nu cred ca asa ceva se va intampla vreodata. Adu-ti aminte de scandalurile care au urmat constituirii societatilor profesionale de catre consilierii juridici. Care crezi ca au fost considerentele pentru care numeroase barouri din tara au sarit la gatul societatilor profesionale?
Stiu ca in instanta nu se tine cont de cine este si cine nu este inscris in Colegii, insa mie tocmai acest aspect nu mi se pare normal. Se poate observa ca si din raportul lui Aldo Bulgarelli prin care s-a respins dreptul de asociere a cons juridici la uniunea aceea europeana a barourilor, daca bine imi aduc aminte, se precizeaza foarte clar ca unul dintre motivele respingerii se bazeaza tocmai pe faptul ca nu toti consilierii juridici sunt inscrisi in Colegii si nu este o reglementare unitara in tara.
Sunt pentru reglementarea unei singure profesii.
Poate ca daca am fi mai uniti, ne-am face mai bine auziti.
Cand am zis ca nu este constitutional, m-am referit la faptul ca daca nu vreau sa ma inscriu in Colegiu ce se intampla cu mine care sunt consilier juridic:-/ #-o. Ca sa exercit in continuare profesia de consilier trebuie sa ma oblige sa ma inscriu in Colegiu sau imi voi pierde dreptul de a exercita aceasta profesie #-o.

Cu avocatii este alta poveste. Ei au o lege mai buna decat a noastra - parerea mea -, iar in Parlament sunt mai multi avocati ;), decat juristi :D.
Ei... toate pana la legea aia buna! X-(
daca imi explica si mie exact unde sta bunatatea in aceasta lege, i-as fi recunoscator.
De exemplu: ce inseamna avocat salarizat in profesie? Ca n-am auzit doua pareri la fel.
Ce lege buna? E vai de mama ei, nu are continuitate, contrazice unele definitii date in alte legi... se interprreteaza adaugand la lege... #-o
Legea consilierilor juridici cum o fi ? #-o .... si la cati licentiati in drept avem in Parlament #-o ;) , asa legi o sa iasa mereu ....:))

Totusi are ceva bun in ea, AVLIL .... modul de intrare in avocatura ...... pentru ca sa fii avocat trebuie sa intri in Barou cu sau fara examen.... Avocaţii pot reprezenta şi asista orice persoană fizică şi juridică, în baza unui contract de asistenţă juridică, cu excepţia avocatului salarizat în cadrul profesiei, căruia îi este interzis prin lege să aibă clientelă proprie. In exercitarea activitatii ce i se incredinteaza, avocatul salarizat este independent profesional. In aceste conditii, el este subordonat Societatii cu privire la conditiile de munca.
Avocat salarizat = o persoana care incheie un contract pentru exercitarea profesiei de avocat in cadrul unui birou de avocatura si pentru care primeste banii.

pt CJ ...vezi ce am scris mai sus ....;)

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)