avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
AVLIL, am inteles f bine ce ai relatat legat de acest subiect.
Era vorba de o discutie principiala. Exista diferente intre avocati si consilieri juridici.
Nimeni nu te obliga sa nu fii avocat pe picioarele tale, adica fara sa apelezi la un birou de avocatura ptr a-ti exercita profesia.(Nu ma refer la tine, vorbesc in general)
Absolut de acord cu tine, Ionut, eu am vrut doar sa arat ca si in profesia de avocat sunt unele... dificultati, iar tot cineva pe-aici spunea ca macar legea noastra e clara, lucru cu care iar nu sunt de acord.
Atat.
Ca noi suntem profesie liberala si voi nu, e corect... Dar nu inseamna ca e musai mai bine ca noi, doar ca exista diferente. Depinde fiecare pentru ce e facut.
Eu spuneam ca legea voastra e mai clara:D si inca imi sustin punctul de vedere, ptr ca daca s-ar verifica legea consilierilor juridici si aplicarea ei te-ai cruci.#-o
Parerea mea e ca problema cea mai mare a consilierilor juridici e ca sunt nevoiti sa lucreze exclusiv cu contract de munca, ceea ce e deranjant pt ca sunt limitati in a avea mai multe venituri, chiar daca unii incheie CIM cu mai multe societati (dar sunt societati care nu au nevoie permanent de consultanta juridica si deci nu sunt motivate sa angajeze un consilier)... E frustrant pt ca, angajati fiind, sunt subordonati ierarhic (administratorii societatilor comerciale sunt oameni de toate categoriile) si nu de putine ori sunt nevoiti sa indeplineasca si sarcini cu mult inafara atributiilor unui jurist, ca nu prea se pune problema unei reale negocieri a salariului (un avocat poate spune unui client ca-l reprezinta/asista doar pt un anumit onorariu, consilierul depinde de cele mai multe ori de un salariu, asa ca accepta cat i se da) s.a.m.d.
Frustrarea e cu atat mai mare cu cat cele doua profesii se aseamana altfel foarte mult, ca si pregatire si mod de indeplinire a atributiilor, legea consilierilor facand chiar trimitere la legea avocatilor.
Asa ca eu am schimbat taberele si m-am facut avocat :)
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Daca esti consilier depinzi de salariu, ok, da' daca esti avocat nu depinzi de onorariu? Abia ce spusesem pe-aici ca sunt multi avocati acre iau tot felul de clienti, cu bani care merita sau nu...
Vezi asta si din specializarile lor, de la Penal la Civil si la toate drepturile posibile... e clar ca iau orice.
E similar. Tot nu poti sa dai cu sutul cui si cand ti se nazare...

Ionut, am inteles deja ca tu sustii asta, da' am cerut sa imi argumentezi si mie. :D Adica e usor sa spui ca Pamantul e plat, da' ar cam trebui si o mica demonstratie, acolo... Cu avocatii salarizati si colaboratori, n-am inteles de ce nu ai incercat sa gasesti o explicatie care sa tina, ca tot ti se pare legea asta atat de clara.
Adica mie nu mi se pare:(, daca tu esti convins de contrariulB-), explica-mi si mie cate ceva...

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)