Daca iei un consilier si un avocat cu experienta, pregatire, pricepere aproximativ similare, vei constata ca in vreme ce consilierul munceste pe un salariu mediu de 1000-1500 lei / luna (media in Iasi), avocatul incaseaza acesti bani pe un singur dosar.
Un dosar care tine... cat? :-/:D Si cate taxe plateste din ei? :))
Prin urmare, ai nevoie de 2 astfel de dosare pe luna ca sa ajungi la acelasi venit al consilierului juridic. Iar daca pui media de 1 an la dosar, ai, sa spui, cam 20 de termene pe an, adica 1 pe zi, apoi revii la birou, in aceeasi zi, sa faci actele pentru a doua zi... adica tot acolo ajungi, sa muncesti cam 8 ore pe zi.
Deci: daca iei atat pentru un dosar, esti, in cel mai bun caz, la fel de platit ca juristul. Cam pe-acolo, oricum, referitor la net... :O
AVLIL, nu inteleg de ce nu esti de acord cu mine:-/
Am sustinut faptul ca legea avocatilor este mult mai clara si mai cuprinzatoare oferind posibilitati mult mai largi de a-ti putea desfasura si exercita profesia. (ptr ca mi s-ar parea normal ca daca am terminat aceeasi facultate sa avem libertatea sa facem aceleasi lucruri, ca doar nu am terminat constructiile. :"> )
Am sustinut faptul ca avocatii au drepturi in plus fata de consilierii juridici care nu sunt decat niste simpli angajati. Desigur ca tu vii acum si sustii faptul ca exista avocati colaboratori care au un salariu exact ca si consilierii juridici. Dar te intreb inca o data: daca tu ca si av colaborator vrei maine sa pleci si sa lucrezi pe cont propriu, poti?
Eu nu sunt de acord cu tine pentru ca:
1. Am enuntat parerea mea A. :)
2. Tu ai spus ca parerea ta e B. :(
3. Am intrebat de ce B, aducand argumente pentru A. =D>
4. Nu ai adus niciun argument in favoarea opiniei B. #-o:O
In consecinta, nu sunt de acord cu parerea ta. Daca imi aratai ori ca legea mea e mai buna, ori ca si legea ta e mai proasta, mai vorbeam. Fara argumente nu imi schimb parerile. :D
Nu am sustinut niciodata ca un colaborator primeste salariu. B-)
Eu nu sunt avocat colaborator. Dar, pentru interesul discutiei, sunt un avocat asociat care se gandeste serios sa ajunga avocat colaborator. :">
Eu nu inteleg de ce insisti intr-o idee impotriva careia sunt zeci de argumente prezentate, dar in favoarea careia nu ai adus decat alegatii nesustinute de lege. Nu vad cu ochi buni o astfel de gandire juridica. :O
Si, daca iti par nervoasa, am obosit in aceasta discutie sterila. :(( Imi place sa ma combat cu alti juristi, dar cu argumente. Nu e nimic personal, dar nu-mi place sa mi se spuna de 20 de ori aceeasi idee fara sustineri, poate-poate mi-o voi insusi. X-( Suntem juristi, nu? Argumentul e esenta meseriei noastre? Fara el suntem morti... Desi, ca si consilier, poate mai respiri fara el, dar ca avocat de instanta intri in coma de la primul dosar... :)) Un argument pentru munca voastra salariata... ;)