Mie nu mi se pare normal sa i se ceara contractul de munca unui consilier, insa am mers pe ceea ce spunea el...
juristconsult a scris:
Problema care ma intriga este discriminarea in fata instantei, dintre o solicitare de exemplu : "solicita aminarea pentru ca abia am fost angajat" a unui avocat si o solicitare de aceeasi natura a unui consilier juridic, exemplele putind continua .
Caci ceea ce a povestit nu cred ca este relevant datorita faptului ca lipseste... argumentul. Si daca si in fata instantei apare un om fara argumente ale unei cereri, e normal sa nu i se admita.
De aceea esential mi se parea ce argument a folosit consilierul caruia i s-a respins un astfel de termen, precum si de ce s-a prezentat in instanta daca voia un astfel de termen... :D
Asa ca, probabil ca in mod grresit, in mesajul anterior am "speculat" exprimarea colegului, presupunand ca acelasi argument ca si avocatul a folosit si consilierul. A fost fortat, numai ca sa se vada ca orice cerere trebuie argumentata, ca asta e presupunerea generala in drept... :) ca totul se argumenteaza... sperand ca din raspunsul meu sa-si dea seama ca nu a fost complet exemplul sau... :O
Oricum, asa ca si Nicoleta, am vazut cum oamenii se bazeaza ca primesc termen pentru aparare; eu ma opun uneori, in functie si de procedura si de specificitatea cazului, de multe ori am succes.
Mai mult, daca vrei sa-ti castigi simpatia unui jude, fa-te preocupata de timpul lung de solutionare a dosarului si arata ca faci tot ce poti sa nu amani. :"> Ca sa nu ajunga sedinta cu peste suta de dosare, te va iubi putin mai mult... B-) pentru ca este exact ce vrea si el. :P
La TB ai vazut sedinta cu 140 de dosare? N-am mai vazut demult asa... #-o