avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
AVLIL a scris:

La TB ai vazut sedinta cu 140 de dosare? N-am mai vazut demult asa... #-o

Da. Al meu era 72. Si cand mi-am dat seama ca am primit termen in Vinerea Mare imi venea sa-mi dau palme. (a! si apropos de "urgenta" cu care ar trebui sa se judece litigii de munca - eu nu ma grabesc ca obiectul e raspundere patrimoniala, dar altii cu contestatii impotriva diverselor decizii primira termen prin Mai).
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2008
romascanu, moderator
super URGENTA ..... bineinteles ca daca intrebi, vor raspunde ca nu au personal si ca din aceasta cauza unui judecator ii revine sa solutioneze un numar mare de dosare . ;)
Adevarul este ca nu au... Sunt posturi libere, neocupate de judecatori si procurori... de ani de zile nu se ocupa toate... #-o
Asta e!
Si dupa ce pregatirea e cum e, sa ai 60 de dosare mi se pare mult.
Si procedura e proasta, permitand omului sa amane la nesfarsit.
Ai dosar? Adu martori, acte.... facem procesul azi. Si cu asta, basta!!! :D
As face obligatorie negocierea pe baza de probe (similara cu procedura administrarii probelor de catre avocati) si apoi... la dosar, in instanta, 1, maxim 2 termene!!!
Daca vrei sa stai mai mult, mergi in apel!
A! Iar apelurile fara sanse de admitere, facute asa, sa le faci, le-as amenda ca facute cu rea-credinta, pentru amanarea executarii unei hotarari. :D La fel si recursurile. :P
Sa inteleaga oamenii ca e treaba serioasa, nu de gluma.
#-o AVLIL, Referitor la administrarea probelor de catre avocati ..... ai avut vreodata o astfel de procedura , cam cat dureaza - practic , nu teoretic - ?

Mi-ar placea o astfel de procedura Ai dosar? Adu martori, acte.... facem procesul azi. Si cu asta, basta!!! ..... dar daca stam sa ne gandim probele sunt propuse de la inceput prin cererea de chemare in judecata , prin intampinare sau reconventionala. Ori, in practica lucrurile stau altfel ..... ;)
Da, am avut o astfel de procedura si m-am luat cu mainile de cap!!!
Avocatii erau ca din piata... Eu eram al doilea avocat si m-am asezat sa redactez; mi se parea mai elegant, plus ca aveam posibilitatea de a mai modifica si interpreta... :">:D
Ei bine, sa vezi acolo depozitii de martori care au tinut... 2 ore bucata!!! :))
da' sa vezi avocatii, ba ca a zis asa, ba ca invers!!! :))#-o Iti era mai mare rusinea de cum nu se pot intelege. Lipsa de rattiune, asta parea.
Personal, daca as fi condus chestia si puneam eu intrebarile, renuntam la procedura si mergeam cu martorii in instanta. Sau macar poate mai calmam spiritele...
A fost ca la nebuni, nici nu am ascultat toti martorii in aceeasi zi... B-)
A fost o singura data, la sector 1; judele citea in procedura saracul, nu stia exact cu ce se mananca...

Referitor la procedura, poate a fost cam fortat exemplul meu cu judecata intr-o singura zi, insa nu vad, ca si tine, rostul propunerii probelor in cererea initiala, daca tot nu se tine seama... Apoi, in afara de expertize, daca tot propui, de ce nu vii cu ele? Sunt cazuri mai rara cand ai nevoie de un act care nu-ti ajunge pana la primul termen...

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)