avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
da AVLIL ai dreptate este nasol sa fii stagiar in avocatura si sa nu iei nici un ban...din contra sa mai dai... de aia am ales sa fiu consilier juridic dupa terminarea facultatii...mai ales ca nu ma scoteau banii afara din casa.

pe vremurile muuult apuse nu puteam sa fac afacultatea de drept pt ca " Nu aveam origine sanatoasa" avand neamuri in strainatate si corespundeam ...politic nu eram PUR !!!:(
asa ca...facultatea am facut-o dupa revolutie dar....in alte conditii deja ...cu familie copil minor...etc., avand colegi mult mai tineri....dar, aveam o jena imensa de a nu ma face de ras fta de profesori asda ca...invatam pe rupte .:D
Inainte de a intra in avocatura am lucrat 7 ani intr-o editura, printre oameni al caror statut intelectual nu era stabilit doar de niste patalamale. (de fapt sefii mei m-au trimis la facultate).
Mi-ar fi fost lesne sa raman acolo cu titlu de consilier juridic, cu un salariu mai mare si un birou caldut, dar am ales avocatura. In stagiatura pangeam cand ma-ntorceam seara acasa. Si nu pentru ca ma-ntorceam fara nici un ban , ci pentru ca mai trebuia sa dau si de la mine, nefiind genul care sa spuna.. s-a rezolvat, nu se poate... si faceam 15 drumuri daca era nevoie, pana rezolvam ce mi se daduse de facut.
Cand pentru unii lanturile au redactat definitia libertatii din profesia liberala si altii au ales calea mai usoara pentru ca nu-i lasa buzunarul nu trebuie sa va asteptati ca primii sa accepte chiar cu inima larga politica usilor deschise catre profesia lor. Nici pe mine nu m-a lasat buzunarul, dar am rabdat.
elis a scris:

"
Eu unul nu ma consider inferior fata de un avocat .... atata timp cat alegerea profesiei este libera, nu pot sa cred ca exista un complex de inferioritate a CJ fata de avocati .... intr-adevar exercitarea profesiilor de CJ sau de avocat sunt reglementate prin legi diferite, dar din analiza lor nu reiese ca o profesia sau alta este superioara sau inferioara.
"
Ok, daca suntem la momentul confesiunilor: si eu am lucrat ca si consilier juridic cca 8 ani, ani frumosi dealtfel....dar grei. Nu sunt foarte curajoasa, dar intr-o buna zi am vrut sa imi demonstrez ca POT, tocmai pt ca am considerat ca nu sunt "inferioara" unui avocat. Totul depinde de ceea ce va doriti. Eu cred ca in ambele profesii sunt aspecte atat bune cat si rele....asta este, nimic nu este usor. Important este sa nu va considerati discriminat.... Nici un inceput nu este usor...nici in avocatura si nici ca si consilier juridic.... Important este ce alegere feceti si ce va doriti sa faceti. Nu va imaginati ca in avocatura curge lapte si miere.... dar sunteti propriul dvs. sef.......ceea ce nu este intotdeauna usor. Daca doriti va treceti strada...va asteptam cu placere. In ceea ce priveste inferioritatea, dimpotriva, consider ca exista multe lucruri de invatat de la unii consilieri juridici... de multe ori sunt bine ancorati intr-o anume realitate pe care tu ca si avocat trebuie sa o descoperi si in scurt timp sa devii un fel de "expert", ceea ce nu este tocmai usor. Dar acesta este farmecul jocului. Succes!
Pana la urma suntem toti oameni. E drept, un avocat trebuie sa treaca peste niste examene si o stagiatura nu tocmai usoara pentru a profesa, pe cand un consilier juridic... sa fim seriosi. Nu spun ca nu exista consilieri juridici foarte bine pregatiti in domeniul unde profeseaza, dar Baroul trebuie sa ii testeze cumva pentru a se asigura ca odata intrati, nu aduc atingere intregii asocieri profesionale.
Alexandru Radu Popescu a scris:

Pana la urma suntem toti oameni. E drept, un avocat trebuie sa treaca peste niste examene si o stagiatura nu tocmai usoara pentru a profesa, pe cand un consilier juridic... sa fim seriosi. Nu spun ca nu exista consilieri juridici foarte bine pregatiti in domeniul unde profeseaza, dar Baroul trebuie sa ii testeze cumva pentru a se asigura ca odata intrati, nu aduc atingere intregii asocieri profesionale.

In caz ca nu se stie si consilierii juridici parcurg un stagiu de 2 ani, timp in care trebuie sa aiba un indrumator, dupa care sustin un examen de definitivat asemenea avocatilor.

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)