avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
#-o Eu unul nu ma consider inferior fata de un avocat .... atata timp cat alegerea profesiei este libera, nu pot sa cred ca exista un complex de inferioritate a CJ fata de avocati .... intr-adevar exercitarea profesiilor de CJ sau de avocat sunt reglementate prin legi diferite, dar din analiza lor nu reiese ca o profesia sau alta este superioara sau inferioara.
truevio, mon cher... pe bune acum... parca vad o victima a unui viol: "s-a intamplat cu mult timp in urma..."
are dreptate Nicoleta... Mi se pare mult mai ok atitudinea lui Elis.
Eu am fost consilier juridic o perioada scurta de timp. Mi-a placut profesia, mai putin angajatorul! :)) Dar... eu am o probleme cu autoritatea, asa cred... cel putin cu deciziile neargumentate, sigur am! :">

Nu vaz mare diferenta intre profesii, doar reglementarea... Speram sa fie mai faina cea de consilier, imi parea mai bine reglementata... Din pacate pentru ei, suntem si in ceea ce inseamna fraiereala, in aceeasi oala!
:D:(
Exact asa cum imi parea mie profesia de avocat, AVLIL. ;)
Pacat ca nu avem reglementari foarte bune in ceea ce priveste exercitarea acestor profesiii ...nu stiu cum vad problema din punctul lor un notar sau un executor judecatoresc ...din prima citire a Legii notarilor publici mi se pare ca este cea mai reusita decat celelalte legi privind exercitarea profesiei de avocat, consilier juridic, executor judecatoresc ....:)

Poate viitorul Parlament ....va avea grija si de noi :-/
Stimata dna. romascanu- va rog sa mai lecturati inca o data mesajul meu si sa mai reflectati. Nu am avut si nici nu am complexe de inferioritate ca am fost CJ. Asa cum m-am exprimat deja, profesia de CJ o consider nobila, eleganta si cu impact social. Mai mult am intarit ideea-nu inteleg complexul de inferioritate nutrit de unii CJ fata de avocati-in definitiv a fi avocat sau consilier juridic este o chestiune de optiune personala. Din pacate, din modul de redactare a raspunsului dvs. reiese altceva: ca dvs. ca avocat aveti un complex de SUPERIORITATE fata de consilieri juridici. Stimat/a dna.AVLIL m-a amuzat mesajul dvs. Poate ca expresia cu mult timp in urma nu este cea mai potrivita, dar se refera strict la TIMP, nicidecum nu are valente psihologice. Si intr-adevar atitudinea lui Elis este cea sanatoasa- a fi consilier juridic sau avocat este o chestiune de optiune personala
elis a scris:

#-o Eu unul nu ma consider inferior fata de un avocat .... atata timp cat alegerea profesiei este libera, nu pot sa cred ca exista un complex de inferioritate a CJ fata de avocati .... intr-adevar exercitarea profesiilor de CJ sau de avocat sunt reglementate prin legi diferite, dar din analiza lor nu reiese ca o profesia sau alta este superioara sau inferioara.

Nu stiu cat de libera e alegerea profesiei la voi :D ca in general nu prea te poti apropia de profesia de avocat:((.
In plus un avocat are voie sa faca tot ce face un consilier juridic, dar reciproca nu se aplica:((
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2008
Romică Stoica, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)