avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Romy, exista cumva vreo interdictie de a se alege o profesie #-o ......
da. Nu ma lasa portofelu:((
avocat versus consilier juridic
Am fost inainte consilier juridic si stiu foarte bine cum era.Condica de semnat, program fix, terminai instanta trebuia sa fii inapoi la birou,etc.
Experienta de consilier m-a format pe dr.comercial, dr. muncii, dr.fiscal,dr.locativ (unde aveam peste 30 de chiriasi ).
Dar ca avocat ai libertate, ai scapat de sefi,plus partea financiara. Nu se compara .
Ii sfatuiesc pe toti consilierii juridici sa faca acest pas .
Este loc sub soare pentru toata lumea .

2206 a scris:

avocat versus consilier juridic
Am fost inainte consilier juridic si stiu foarte bine cum era.Condica de semnat, program fix, terminai instanta trebuia sa fii inapoi la birou,etc.
Experienta de consilier m-a format pe dr.comercial, dr. muncii, dr.fiscal,dr.locativ (unde aveam peste 30 de chiriasi ).
Dar ca avocat ai libertate, ai scapat de sefi,plus partea financiara. Nu se compara .
Ii sfatuiesc pe toti consilierii juridici sa faca acest pas .
Este loc sub soare pentru toata lumea .

Da ai dreptate !!!
Si eu am fost consilier juridic 10 ani si am trecut in avocatura
referitor la " este loc sub soare pentru toata lumea " consider ca in opinia "unora, dar putini" enuntul tau este ADEVARAT dar, in opinia "majoritatii".....acest enunt este FALS .....:D

de obicei acestia din urma ( parerea mea proprie si personala) sunt slab pregatiti si...se tem de concurenta !!!!:P;)
Eu nu semnam condica atunci cand lucram, ca avocat, pentru altii, dar asta nu inseamna ca cele 12-14 ore zilnice erau mai putin solicitante.
De asemenea, tocmai am refuzat un post de colaborator pentru ca cereau un program de ... 11 ore!!! Daca era de munca, bineinteles ca mai stateai peste program! :))

In plus, 2206, daca nu ti se pare clientul a fi macar ca un sef pentru tine ... cam nasol!
Poate dupa 6 sau 10 ani de jurist ai clienti si partea financiara nu e proasta, insa dupa 1,5 ani de stagiatura nu e tocmai asa...
Am avut luni in care am castigat sub minimul pe economie, ca eram la inceput, nu sunt din Bucuresti de loc si abia imi faceam o micuta clientele...
Ca sa nu spun ca am avut luni, ca stagiar, cand incasam jumatate din salariul minim, ca legislatia nu ma proteja cu nimic si acest lucru era posibil. :D Cel mai rau lucru era faptul ca muuuuulti stagiari ma vedeau ca fiind un caz fericit, majoritatea nefiind platiti deloc. :(

Va doresc multa bafta in profesia aleasa si consider ca depinde mult si care sunt circumstantele de intrare intr-o profesie ori alta. :)

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)