Mi-am adus aminte de procedura pe care ai spus-o mai sus .... am avut un proces de anulare a unui contractul de vanzare-cumparare ca urmare a anularii Titlului de proprietate pentru o suprafata de teren - in virtuta principiului resoluto jure dantis, rezolvitur jus accipientis, care exact asa s-a terminat la prima zi de infatisare ...:) pe baza probelor atasate la cererea de chemare in judecata ....;)
As fi de acord ca asta sa fie regula si nu exceptia. Si sa nu se mai acorde termene aiurea pentru lipsa de aparare, macar in civil, cand partea a fost citata cu o luna inainte!!! #-o
E lipsa de diligenta si ar trebui pedepsita.
Sunt fericita ca instantele au mai sanctionat partile care erau citate cu macar 15 zile inainte de primul termen, daca cereau termen pentru angajare aparator. Cu atat mai mult se pierde timpul cu cat nici nu conteaza daca propui probe sau nu. Daca esti diligent si aduci probele la termenul de administrare a lor, nu e nicio problema ca nu le-ai propus. :D
Asa ca... avem si amanare lipsa aparare si propunere probe, doua termene inutile.
:P
Desi nu mi-a cerut-o nimeni, imi dau si eu cu parerea:">. Eu nu cred ca profesia de CJ este discriminata. Este o profesie nobila, eleganta si cu un impact social de netagaduit. Aceasta incrancenare a avocatilor impotriva CJ este de neinteles, asa cum este de neinteles complexul de inferioritate a CJ fata de avocati.
Cele doua profesii gemene exista in virtutea unei inertii sociale si legislative caracteristice societatii romanesti. Cu toate acestea tensiunea ce domneste intre cele doua profesii este una artificiala. Eu unul am impacat cele doua nobile profesii, desi sunt avocat......... acum mult timp in urma am fost consilier juridic:)):)):))
Iarta-ma ca-ti spun dar stii ce se intelege din mesajul tau? Ca tu ti-ai rezolvat...complexul de inferioritate.
Aici e de fapt intreaga problema a zisei discriminari.