avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Sa fim seriosi, AVLIL, eu n-am intalnit niciun avocat care sa ceara partii adverse contractul fie el de munca , fie el de asistenta juridica sau sa inscrie in fals o imputernicire avocatiala sau o delegatie a unui CJ ..... s-a mers pe o prezumtie de adevar in ceea ce spun partile adverse si au fost de acord cu cererea de amanare ....;)

offtopic
Cunosc regulile din avocatura ....... chiar daca sunt consilier juridic in prezent:)
N-am spus ca nu cunosti... ok, stiu, imi amintesc, ai fost avocat...;)
Sunt convinsa ca stii regulile, ti-am spus doar de ce poate instanta sa ceara...
Eu am cerut dovezi pentru cererea de termen, am avut avocati care au cerut termen ca sa incheie contract... am solicitat instantei sa nu il ia in considerare pe acel avocat, avand in vdere ca nu are, momentan, nicio calitate in dosar...
Se merge pe o prezumtie de adevar, cum am spus, daca nici partea adversa nici instanta din oficiu nu cere dovezi...
Eu depun dovezi la dosar si in ceea ce priveste data sau concediul de odihna... si cer la fel. Daca partea adversa nu imi arata dovezi, nu e in avantajul meu sa stau cu dosarul in loc si nu o fac.
Daca partea adversa e, in general, de acord cu termenul, asta nu inseamna ca mereu e asa...
Regula cred eu ca o face dovada.
Am inteles .... si eu sunt de acord sa soliciti instantei sa nu-l ia in considerare pe acel avocat sau CJ care nu are, la cel moment, nicio calitate in dosar :)

Sunt si exceptii de la regula ..... si mie daca mi se pare ciudat cer dovezi in aceasta privinta ..... desi as fi de acord ca in practica judiciara sa se ceara de la inceput aceste dovezi. De exemplu, daca se solicita termen pentru amanare ca de abia m-a angajat partea, atunci la cererea de amanare sa se depuna si copie de pe contractul incheiat cu partea ca sa se vada data angajarii.

Offtopic
ca o remarca personala ...... daca toti avocatii ar gandi ca tine poate ar fi mult mai bine :)
Daca toti juristii ar gandi argumentat... inclusiv judecatorii... :D cred ca ar fi mai bun actul de justitie.
Din pacate, in acest caz (cel care sustine un lucru trebuie sa-l demonstreze), exceptiile sunt foarte bine delimitate si de stricta interpretare.

Nu numai judecatorii, ci si procurorii :D

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)