avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Exact Romy.
Nimeni nu ne reprezinta asa cum ar trebui.
Poate ca ar fi cazul sa apara o structura separata aceleai numite UNCCJ.:D
Sunt mai multe structuri in afara UCCJ si toti din organele de conducere ne reprezinta????? pana azi ca au intrat in avocatura :((
Revin in problematica cu o noua provocare, pe linga cea legata de simpatica intrebare legata cui va acorda instanta aminare pentru " abia angajat" , avocatului sau consilierului juridic, recunosc ca mie personal nu mi s-a intimplat, dar am asistat cind un consiliar juridic mai slab de "inger" nu i s-a acordat termen, facem abstractie de motive acum, erau intemeiate .

Dar revin cu provocarea :
ce spuneti de un consilier juridic mandatat prin procura speciala sa reprezinte o persoana fizica, cum credeti ca pot fi interpretate dispozitiile art. 68 alin 4 cod procedura civila in cazul concluziilor de catre instanta .
Despre art. 68 s-a dicutat pe larg...
Iar despre consilierul slab de inger, putea fi si avocat.
La sector 3 mi-a spus o judecatoare (eram singura cu dosar penal la amanare, erau vreo 3 penale de toate) ca pot astepta la ordine, ca sunt tanara. :))
Evident ca am spus ca pot astepta, dar solicit sa se consemneze cererea mea si decizia instantei. Am auzit direct termenul, desi nu se strigasera partile in dosar... #-o:)) S-au strigat si ele apoi.
Daca eram consilier juridic m-as fi simtit discriminata? ma simt discriminata oricum intr-o astfel de mentalitate a instantelor...
La politie am fost trimisa sa fac xerox... :)) Bine ca nu mai fac penal.
Nu e tocmai atat de respectata nici profesia mea...
Personal in incercarea de a fi un profesionist in meserie de multe ori am vazut criterii subtile de discriminare in instanta sau directe, personal arareori mi s-a intimplat.
Legat de art. 68 alin. 4 este posibil sa se fi discutat, recunosc ca nu am urmarit subiectul, incerc sa il aplic practic, drept urmare am o sectie a unei instante, care nu este incintata sa ma vada in cauze, intrucit au fost discutii destul de aspre pe acest subiect in sedinta publica.

Intrebare i se poate limita un drept partii, pe considerentul ca mandatarului cu procura judiciara ( consilier juridic ) nu i se permite sa puna concluzii verbale, ce facem cu principiile care guverneaza sistemul juridic, nu disputele pe profesii .

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)