avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
c_onorica a scris:

tot nu mi-a raspuns nimeni daca munca de c.j.in baza unui contract de voluntariat reprezinta vechime in specialitate?
........................ Stie cineva cum se calculeaza:timp efectiv sau an calendaristic?Doar CIM sau si contract de voluntariat?M-ar interesa o parere oficiala

Este greu de dat un raspuns oficial la problema dvs .... ..daca doriti asa ceva adresati-va Ministerului Justitiei sau Consiliului Superior al Magistraturii.

Se ia in calcul perioadele efectiv lucrate in functia de consilier juridic. Daca aveti un an de zile, spre exemplu, acesta se ia in calcul calendaristic, nefiind scazute perioadele de wek-end si sarbatorile legale.
Neavand CIM nu cred ca poate fi considerata vechimein specialitate:">
Din punctul meu de vedere, vechimea in specialitate juridica poate fi constatata prin contractul individual de munca (ce este reflectat in carnetul de munca in situatia in care functia de baza - de 8 ore - este aceea de consilier juridic), prin contractul individual de munca in situatia in care exista un cumul de functii iar cea de consilier juridic nu are ponderea de - hai sa spunem - 8 ore/zi, prin exercitarea unei activitati de magistrat, etc, avocat, excecutor judectaoresc.

Am auzit ca a fost asimilata vechimii in domeniul juridic activitatea unor politisti din cadrul serviciului - cerceteri penale. E drept ca are tangenta cu juridicul ... insa nu e vorba de reprezentare etc., e vorba doar de cercetare si trimitere dosar la Parchet si ... cam atat.

In fine, pe marginea subiectului acestui topic cred ca se poate discuta la infinit (asta in situatia in care nu o sa se elaboreze un act normativ care sa contina intinderea ca profesie a consilieriului juridic)

O zi excelenta
Speram noi sa ne faca egalii avocatilor dar nu cred sa apuc ziua aia. Poate doal egali la inaltime:(
undeva citeam : ... "cred ca avem noi consilierii ceva... care ne face sa nu fim de loc uniti..." scuze daca nu am citat perfect, e din memorie; eu cred altceva: consilierii juridici sunt ceva mai comozi ; cei care vor mai multa provocare, se fac avocati. Sunt tot oameni si unii si altii ! Personal nu ma deranjeaza si nu vreau acum sa fiu avocat : imi place linistea mea !
Deci, nu e discriminare, e vorba de optiuni; si, cel mai important : sa ne simtim bine in pielea nostra !

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)