avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Legea constructiei:
X are teren, face proiect si obtine autorizatie, dar nu are bani si se adreseaza unei firme de lesing, A
A contracteaza lucrarea cu un constructor B.
B incepe lucrarea si, in baza unei dispozitii de santier date de proiectant - rezistentist, face o lucrare suplimentara de subzidire de 50cm; un binevoitor - bine documentat - reclama la inspectia in constructii, care se deplaseaza la fata locului si constata ca nu e nici o ilegalitate.
La cateva zile, inspectorii din primarie dau amenda pentru nerespectarea proiectului; amenda este data detinatorului terenului. Acesta face mentiunea pe p.v. ca nu construieste si nu stie care e situatia.
Judecatoarea, in contradictoriu cu norma legala ...' se sanctioneaza antreprenorul sau constructorul....' mentine p.v. ca fiind corect indreptat deoarece 'e posibil ca proprietarul terenului sa devina proprietar al imobilului'
Au urmat alte 3(!) ' reprezentari ' asemanatoare,(pe nivele diferite, desigur) de data acesta in complet de 3 judecatori ( aceasi !) Solutia neschimbata !

Nu pot sa-mi permit sa ma gandesc la lucruri necurate, traim in cea mai democratica organizare sociala din toate timpurile cunoscute, sunt doar impresionat de 'umanoidizarea ' calculatorului care a repartizat absolut aleatoriu cauza in 3 procese (am incercat si artificii) la acelasi complet de doi+una ....
#-o Ma mir ca nu l-au amendat pe vecin sau pe omul de peste drum sau pe mine ca poate doream sa cumpar casa... :))
Jenant!

Vasile, cat timp a trecut de la vanzare? Cumparatorul a fost de buna credinta? Daca si-a inscris dreptul de proprietate in CF si au trecut 3 ani de atunci... sanatate si drum bun!
AVLIL a scris:

Servicii... chestia cu nebanuite mi-a placut la nebunie! Am ras singura in fata monitorului!!! :))
Se vede treaba ca nu suntem incompatibili si tot juristi ne numim!

Beldean, nu da nume ca sa nu acuzi public fara dovezi, dar descrie cate o situatie pe scurt, situatie in care trebuia sa castigi si s-a intamplat altfel! Ca sa ne dam si noi o parere, acolo...
Oricum, nemarginita e gradina justitiei, nu? #-o

Da, nebanuite succese ! :)

Daci ai ras singura in fata monitorului e bine. Atunci acest forum e chiar indicat pentru a mai lua cate o doza de "deconectare" totala
Sunt multe spete in genul celor oferite de elis si de beldean si tr sa recunoastem ca nu sunt primele si nu vor fi nici ultimele.Se mai poate pe ici pe colo sa se mai indrepte cate ceva dar parca apar de nici nu stii de unde niste judecatori care parca nici n-au citit vreodata vreo lege. Sa nu mai spunem ca multi citesc dosarul cand intra in sedinta, isi fac o parere pe loc si ar da sentinta tot atunci daca s-ar putea. Eu am avut astfel de cauze.Am avut sentinta data in urma impresiilor de moment(emotii multe in sufletul judecatorului).
Acum cativa ani a aparut un proiect de lege care prevedea stergerea diferentelor dintre avocati si consilieri juridici si transformarea consilierilor juridici in avocati angajati cu CIM . Partea interesanta era ca singura limitare in exercitarea proifesiei era cea prevazuta de CIM . Prin urmare daca in CIM nu ai fi avut interzisa reprezentarea altor persoane ( fizice sau juridice ) ai fi putut linistit sa reprezinti inclusiv persoane fizice . Proiectul urma sa aplice legislatia europeana in domeniu deoarece in tarile U.E , din cate stiu eu , nu exista consilieri juridici #-o ci doar avocati , cu distinctia aratata mai sus . Din pacate , pana acum , nu s-a concretizat nimic .Cred ca depinde si de noi daca vom dobandi sau nu acest drept . Este adevarat ca exista printre noi si nulitati profesionale dar , mai ales cei tineri , cred ca fac fata cu brio la orice avocat . Va salut pe toti forumistii care citesc acest subiect.Sper sa aflu mai multe de la voi despre proiectul aratat.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2008
Emil Lasconi, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)