avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Totusi in practica se aplica termenul de 5 ani precizat de elis, si nu cel de 10 ani prevazut de articolul citat de florentina albu: motivarea se gaseste intr-un articol din Statutul avocatilor. Cei admisi in profesie pe baza de examen, care au 5 ani vechime anterioara in profesii juridice, dobandesc statutul de avocati definitivi.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
Diana Persa, Avocat
Diana si Florentina, vorbiti de 2 chestiuni diferite; una e primirea ca definitiv fara examen si alta e doar primirea direct ca definitiv, bineinteles, sustinant examenul...
Sunt 2 situatii distincte si 2 termene distincte.
Tot practica arata ca daca la admiterea in barou(Baroul Bucuresti) consilierul juridic era definitiv a fost admis ca avocat definitiv.
Avlil, discutia a fost indreptata de julia spre domeniul admiterii cu examen, eu m-am referit la subiect:D Si elis la fel!
mjustin a scris:

Tot practica arata ca daca la admiterea in barou(Baroul Bucuresti) consilierul juridic era definitiv a fost admis ca avocat definitiv.


Mea culpa insa in Statutul avocaului aparea initial asa cum am afirmat insa au avut loc modificari(detalii aici www.avocatnet.ro/content/for... ).


Statutul avocatului in forma nemodificata:

Art. 281. - (1) Persoana care anterior primirii în profesie a fost definitivată în funcţia juridică pe care a exercitat-o înainte de primirea în profesia de avocat sau a promovat examen de definitivare în aceasta funcţie, dobândeşte, potrivit art. 19 alin. (2) şi (3) din Lege, calitatea de avocat definitiv.

Si iata si forma modificata:
6. Articolul 281 alin. (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
”Persoana care anterior primirii in profesie a fost definitivata in funcţia juridica pe care a exercitat-o înainte de primirea în profesia de avocat sau a promovat examen de definitivare in acesta funcţie, dobândeşte, potrivit art.19,al.2 si 3 din Lege, calitatea de avocat definitiv,cu excepţia cazurilor in care primirea in profesie s-a făcut prin examen, in condiţiile disp.art.16,ind.1,pct.1 din Lege”.

Finalul Hotararii care arata in mod clar ca e in vigoare:
Art. II – Prezenta Hotărâre intră în vigoare de la data adoptării, conform art. 61 alin. (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat şi va fi adusă la cunoştinţa avocaţilor prin publicarea ei pe site-ul www.unbr.ro şi prin grija barourilor.
Art. III – Statutul profesiei de avocat, cu modificările ulterioare, va fi republicat, dându-se textelor o nouă numerotare.




Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2008
Aurelian Cîcu, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)