avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Iti raspund eu la intrebarea asta: ca daca mi se intampla mie, eram eu cel care ma intrebam asta!
De aceea nu-mi pun problema astfel niciodata!
Bafta in activitate!

P.S. Va rog sa nu mai scrieti bolduit, e greu de urmarit mesajul, oboseste... Si e ca si cum ai tipa.
Multumesc frumos.
Scuze pentru bold :) chiar nu mi-am dat seama. Nu o sa se mai repete ;)

Multumesc de urari, asemenea va doresc si dumneavoastra! Nebanuite succese!
Plecand de la premisa ca folosim acceptiunea corecta a termenului "discriminare" cred ca ar fi interesant de aflat experiente in relatia consilier/consilier, consilier/avocat, consilier alte profesii, situatii concrete, pe marginea carora sa putem formula o parere.
Pentru ca eu traiesc o altfel de discriminare: pierd toate procesele acasa si castig toate procesele in deplasare !

cateva cazuri pot fi catalogate intamplari, dar cand castigi cauze de 50/50 avand drept adversari, mari case de avocatura si apoi perzi cu niste primarii, cauze care teoretic nu pot fi pierdute...

oare sa fie din cauza ca am reclamat un judecator la csm, presed.... ..... ..... ..... da, peste tot !
Servicii... chestia cu nebanuite mi-a placut la nebunie! Am ras singura in fata monitorului!!! :))
Se vede treaba ca nu suntem incompatibili si tot juristi ne numim!

Beldean, nu da nume ca sa nu acuzi public fara dovezi, dar descrie cate o situatie pe scurt, situatie in care trebuia sa castigi si s-a intamplat altfel! Ca sa ne dam si noi o parere, acolo...
Oricum, nemarginita e gradina justitiei, nu? #-o
Desi nu intra in acest topic , m-am legat de faptul ca ai zis lui beldean sa descrie o situatie pe scurt, situatie in acre trebuia sa castigi si s-a intamplat altfel, prezint o speta:
In 1994, A.S.I.V. da in judecata Primaria V. pentru a-i lasa in deplina posesie si propietate o suprafata de teren de 20560 mp. Pe baza probelor administrate in dosar, prima instanta da castig de cauza A.S.I.V., hotarare mentinuta si in apel si in recurs. Prin urmare, a devenit definitiva si irevocabila.
In 1992 , o alta Primarie D emite un Titlu de proprietate pe acelasi teren.
In 1996, A.S.I.V. deschide o actiune in anularea partiala a titlului de proprietate respectiv. La dosar sunt depuse din partea A.S.I.V. 2 hotarari de rectificare a Titlului de Proprietate emide de catre Prefectura, cererea titularului TP prin care a solicitat rectificarea titlului de proprietate....in schimb acestei suprafete a primit o alta suprafata. Prima instanta a decis anularea partiala a Titlului de Proprietate pt suprafata respectiva.
In timpul judecarii acestei actiuni, titularul TP vinde o suprafata de 5000 mp .
Dupa obtinerea hotararii definitive si irevocabile privind anularea TP, ASIV deschide actiune pentru anularea contractului de vanzare-cumpare, potrivit principiului anularii actului subsecvent ca urmare a anularii actului initial.
La dosar se depun urmatoarele acte :
- hotararea definitiva si irevocabila prin care Primaria V. este obligata sa lase in deplina posesie si proprietate suprafata respectiva A.S.I.V;
- hotararea definitiva si irevocabila prin care se anulaeaza Titlul de Proprietate pt suprafata de 20560 mp;
- Titlul de proprietate rectificat, in urma celor 2 hotarari ale Prefecturii;
- contractul de vanzare-cumparare;
- procesul verbal de punere in posesie pentru ASIV.
Ce credeti ca a decis prima instanta?

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)