avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Am o nelamurire dragi colegi, pe care toti au dezbatut-o insa nimeni nu a oferit o solutie concreta
Daca esti licentiat in drept ce caen folosesti la angajare?
ipoteza 1: CONSILIER JURIDIC: parerea mea ca nu atata timp cat nu respecti dispozoitiil;e 514din 2003: nu esti inscris la CCJR etc.
ipoteza 2: jurist - nu exista in cod COR
ipoteza 3: jurisconsult: am inteles ca e tot una cu cj conf legii 514

Va rog sugerati-mi o solutie! Multumesc mult!
Diana Persa a scris:

Avlil, discutia a fost indreptata de julia spre domeniul admiterii cu examen, eu m-am referit la subiect:D Si elis la fel!

Eu n-am spus ca erati pe langa subiect, doar ca situatia la care te refereai tu era cea in care, dupa 5 ani intr-o functie juridica, te faci avocat, dar te definitivezi prin examen!
Florentina spunea de situatia vechimii de 10 ani a juristului, caz in care el intra avocat definitiv fara sa mai dea un examen!

Deci nu e 10 ani pe undeva, dar practica este de 5, ci sunt doua situatii distincte. Se intampla un lucru cand intri cu 5 ani vechime (adica mai sustii deful) si altceva cant intri cu 10 (ai scapat de def!).

Atata tot, n-am spus nimanui ca nu era la obiect! :D
rmindru a scris:

Am o nelamurire dragi colegi, pe care toti au dezbatut-o insa nimeni nu a oferit o solutie concreta
Daca esti licentiat in drept ce caen folosesti la angajare?
ipoteza 1: CONSILIER JURIDIC: parerea mea ca nu atata timp cat nu respecti dispozoitiil;e 514din 2003: nu esti inscris la CCJR etc.
ipoteza 2: jurist - nu exista in cod COR
ipoteza 3: jurisconsult: am inteles ca e tot una cu cj conf legii 514

Va rog sugerati-mi o solutie! Multumesc mult!

Nu se foloseste niciun cod CAEN la angjare, ci cod din Clasificarea a ocupatiilor din Romania - COR - .
De exemplu, 242102 jurisconsult sau 242103 consilier juridic
In practica la angajarea unui licentiat in drept, se foloseste codul 242103 specific consilierului juridic.
Dupa 5 ani vechime, dai examen in barou petru avocat definitiv.
Si eu am fost mai intai , pentru 5 ani , jurist.
si- da - sunt priviti diferit juristii fata de avocati. Si nu e intotdeauna coarect.

Ce mi se pare nedrept este faptul ca , legal , nu poti infiinta un SRL avand ca obiect de activitate, clar, activitati juridice.
Contabilii au acest drept, medicii au, etc.

Corect, ceea ce susti proxima .... Exista o Uniune a Colegiilor Consilierilor Juridici , care din punctul meu de vedere doarme ;) ... in loc sa faca ceva ...

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)