avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Sau ceva mai uman: solutia data la inceputul lui martie 2007, este comunicata in jur de 20.12.2007, cand toata lumea se gandea la brad si beteala, la porcul de craciun, nu la actiuni....

dar ce e asta pe langa cateva mii de dosare ( privind un fond de investitii) pe care un procuror le-a "uitat" in seif, de peste un cincinal ?
vanghelism:
erare umanum est = pentru bani si ursul joaca
Revenind la subiect:
am avut, in timp, 2 colaboratoare, foarte ambitioase, care voiau "sus" : acum una e prim proc si alta printr-un minister...
Inca o data imi exprim convingerea, nu exista nici un fel de alta discriminare decat aceea artificiala pe care incercam sa o creem, pentru a nu recunoste unele mici disfunctionalitati...
In toate profesiile exista adevarati practicieni , dar si practicanti care stau cu ochii pe ceas si cu gandul la pauza; din randurile celor din urma ies geniile neintelese , pe cand ceilalti primesc prime si premii !
Geniul e ca uleiul in apa: oricat de adanc l-ai pune, tot iese la suprafata !
Daca ne referim la notari, acolo e o alta lume; dar cine opreste un jurist sa devina avocat ?
dupa 3 ani? eu stiam de 5 ani vechime in domeniu dupa care poti deveni avocat definitiv, bineinteles in urma admiterii in barou

Dobândeşte calitatea de avocat definitiv, în condiţiile art. 16 di Legae nr.51/1995, cel care înainte de primirea în profesie a îndeplinit funcţii juridice timp de cel puţin 5 ani.
Lege 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in 2001, modificata:
Art. 16
(1) Primirea in profesie se obtine pe baza unui examen organizat de barou, conform prevederilor prezentei legi si ale statutului profesiei.
(2) La cerere, poate fi primit in profesie, cu scutire de examen:
a) titularul diplomei de doctor in drept;
b)cel care pana la data primirii in profesia de avocat a indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de cel putin 10 ani si daca nu i-a incetat activitatea din motive disciplinare care il fac nedemn pentru profesia de avocat.
(3) De la prevederile alin. (1) sunt exceptate persoanele care au detinut functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
__________
Articolul a fost modificat prin art. I pct. 13 din Legea nr. 255/2004.
=D>
Intr-adevar, asa este. Multumesc pentru avertizare, Florentina :)

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)