Mie nu mi se pare corect ca un consilier juridic poate reprezinta doar o singura persoana juridica#-o .Daca am mai multe contracte de munca cu timp partial nu-i pot reprezenta?#-o Ba da.
Problema care se pune si intr-adevar sunt de acord cu colegii care sunt avocati :) este ca nu putem reprezenta persoanele fizice. Cu respectarea dispozitiilor art.68 alin.4 C.proc.civ. consider ca se poate reprezenta si o persoana fizica.
sunt de aceiasi parere cu elis. un angajat de la soc. in timp ce conducea masina societatii pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu a fost sanctionat de politia rutiera cu amenda si suspendarea permisului. P-v a fost intocmit cum era normal pe numele sau. A facut plangere contraventionala si la primul termen m-am prezentat cu el si am depus o imputernicire pentru a-l reprezenta si instanta a acceptat...deci...ar exista si posibilitatea astea.
Sunt cazuri si cazuri :) ...... nu consider ca meseria de consilier este meserie discriminata, deoarece alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.
Daca renunt la avocatura si ma fac consilier juridic este alegerea sau optiunea mea ce vreau sa fac in viitor si nu trebui sa consider meseria pe care mi-am ales-o ca fiind discriminata.
Exista o lege a consilierilor juridici - ma mir de ce nu o abroga#-o -, exista o uniune a juristilor care asa cum ai spus te anunta trebuie platita "rata" , daca nu le mai platim "rata" ce se intampla, ne da afara din Romania;) ................. care nu ne ajuta cu nimic practic.:(
De curiozitate, cat plateste "rata" un consilier juridic?
In baza art 68 mentionat de tine, elis, poti reprezenta o persoana fizica dar nu poti pune concluzii decat daca acea persoana iti e ruda. ;) Deci nu e asa de usor, au incercat asta cei din barourile constitutionale si acum instantele chiar aplica...
citez ce am scris : Cu respectarea dispozitiilor art.68 alin.4 C.proc.civ. consider ca se poate reprezenta si o persoana fizica.
Stiu ca nu este usor, dar am vazut in practica se poarta depunerea de concluzii scrise. Mie mi s-a intamplat cand partea adversa, nefiind avocat sau consilier juridic, a depus concluzii scrise.