Sotia a deschis actiune de divort termen in iunie 2011, avem un copil de 17 ani, ea a plecat cu copil la o sora de -a ei cu copilul tin legatura vine pe la mine, apartamentul in care acum stau singur am act de mostenitor unic dupa decesul ambilor parinti, tata a decedat in 92 am preluat ratele facute cu statul de cumparare apt, si in 94 am achitat integral apt, in aceasta perioada din 92 pana in prezent ,din partea unor rude de-a sotiei si tatal ei , au existat mici ajutoare banesti ....acum 3 ani tatal ei ne-a trimis o suma mai mare 1000lei care am folosito ptr a cumpara diferite obiecte in casa, acum sotia imi zice asa: sa vand apartament sa cumpar 2 garsoniere una sa stau eu, una sa stea ea, si daka mai raman ceva bani sa ajutam copilul care mai are 2 ani de liceu, situatia noastra e destul de rea eu somer ea a iesit din somaj si sta mai mult pe banii sorei care cat de cat o sustine fiind casatorita cu un strain , e sustinuta si de tatal ei bineinteles, eu sunt singur nu am frati....nici parinti...va rog da-ti un sfat cum sa fac sa fie bine si ptr mine si ptr copil...ea nu vrea sa ajungem la partaj zice e bani multi timp si ma scoate sa dau multi bani si nu voi avea...nu stiu ar fi bine sa fac...multumesc
divortez repede?pai ea a deschis deja divort si termen e la anul in iunie ,ea vrea sa ne intelegem sa rezolvam probleme fara a deschide actiune de partaj,(stiu ca partajul se deschide dupa pronuntare divort} asta spre binele la toti trei, in primul rand copil ,...bunurile le impartim civilizat....un rest de bani ptr copil si ptr mine ...cat mai ramane...
in primul rand ca nu se pune problema de divort cu acordul partilor pentru ca aveti si un copil minor impreuna. in al doilea rand daca apartamentul l-ati dobandit prin mostenire sotia nu are nici un drept decat ceea ce spunea av cristina popescu.
nu inteleg totusi de ce ati primit un termen asa de lung. daca sotia a avut o contributie la renovarea apartamentului ,la plata ratelor poate cere racuperarea banilor investiti insa va lungiti foarte mult cu procesul si o sa ajungeti sa nu mai divortati.
dupa cate stiu la judecatoria Galati sunt ft ft multe dosare de asta este termen asa de lung la anul iunie, eu nu-mi doresc divort, ea a deschis, timp este dar acum ea ma preseaza cu apartamentul sa aiu decizia care mi-o propune, ea stie sigur ca apartamentul este mostenirea mea dar vrea sa facem sa fie bine copil . eu si ea..ca ea nu vrea inteleg sa stea prea mult la sora ei vrea sa stea cu copil in garsoniera copilul sigur merge la ea dar va veni si la mine in aceasta privinta ne-am inteles....
Mostenire
mar4905
Am o nelamurire si sper , sa fiu lamurit...sunt proprietar mostenitor cu act de unic mostenitor a unui apartament,:dupa anul 1992 pana in 1994 am preluat ... (vezi toată discuția)
Partaj divort
geolen
Buna dimineata,
Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare:
Familie cu:
-Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)