avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor!!!

in urma cu 8 ani,am divortat legal de sotul meu,care nu se mai interesa de noi,de familia sa(era inrolat in legiunea straina),iar in urma divortului nostru,eu am ramas sa locuiesc in apartamentul nostru bun comun,impreuna cu fetita noastra minora!
Precizez faptul ca din anul 2002 cand sa pronuntat divortul nostru si pana in prezent,fostul meu sot nu a achitat niciodata macar pensia de intrtinere legala,care era in suma de doar 35 de lei noi!
In urma cu un an si jumatate,l-am actionat in judecata pe fostul meu sot pentru marirea pensiei alimentare(cu toate ca acesta nu achitase niciodata aceasta pensie),fapt care la suparat pe acesta,si dupa 7 ani de la divort,a deschis actiunea de partaj pentru apartamentul nostru bun comun!
La proces nu a avut nici macar o singura dovada precum ca a contribuit in vreun fel la cumpararea si intrtinerea apartamentului,eu aducand mii de hartii,care dovedeau clar ca apartamentul fusese cumparat si achitat doar de mine,printr-un imprumut la cec,si ca in tot acest timp eu singura m-am ocupat de intrtinerea si de plata impozitelor catre stat,etc!!
Cu toate acestea,instanta a dat 50% lui si 50 % mie!!
A urmat expertiza imobiliara,acesta nu sa prezentat(cu toate ca au fost legal citati),nici el,nici avocata sa!!
Expertiza a calculat ca apartamentul valoreaza 80000 de lei noi,adica 40 mie,si 40 lui!!
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca acesta poate contesta aceasta suma din expertiza(adica suma la care a fost evaluat apartamentul)
Dupa terminarea expertizei daca el nu are obiectii cat mai dureaza procesul>???
Pot vinde apartamentul,sau va trebui mai intai sa-i platesc lui sulta??
Pot sa-i opresc din sulta banii pe care mii datoreaza din neplata pensiei alimentare??(PRINTR-UN EXECUTOR JUDECATORESC)??
daca mi-ati raspunde la aceste 4 intrebari vas ramane profund indatorata!!! va multumesc din suflet!!
Cel mai recent răspuns: bogdannnnnnnnnnnnn , utilizator 19:28, 22 August 2010
tin sa va informez ca i-am facut deja plangere penala la procuratura pentru abandon de familie,unde am si specificat ca fostul meu sot lucreaza in italia de ani buni ca sofer pe tir unde castiga 3000 de euro pe luna,dar stuipoare,mi-a venit dupa cam 2 luni de zile raspuns de la procuratura precum ca nu se poate incepe urmarirea penala impotriva acestuia,deoarece nu i-am putut demonstra veniturile!!!!! ce fel de legi sunt astea?????????
tin sa mentionez ca nimeni din partea sotului meu nu sa prezentat la efectuarea expertizei cu toate ca atat el,cat si avocata lui au fost citati legal!! mai poate el emite pretentii fata de aceasta expertiza??? mai poate taragana procesul de partaj>??
athe a scris:

e legal sa aibe dreptul la 1/2 din casa deoarece e bun dobandit in timpul marijaului.
puteti contesta evaluarea imobilului in instanta formuland obiectiuni la raportul de expertixa.

mai poate sotul meu sa conteste evaluarea imobilului,daca cu toate ca au fost citati,atat el,cat si avocata sa legal,nu sau prezentat???
avocat Cristina Popescu a scris:

1. dupa ce ati luat la cunostinta de continutul rap. de exp. puteati formula obiectiuni . dar eu cred ca aveasta val. mica a apart. pe d-voastra va avantajeaza, intrucat din cate am inteles d-voastra ati solicitat atribuirea acestuia si fostului sot ii achitati o sulta.
2. oricum sper ca ati solicitat ca instanta sa va acorde un termen ptr. achitarea acesteia, potrivit art. 673 ind.10 alin. 4 c.p.c.
3. dupa ce primiti hot., aceasta se ataca cu apel si recurs
3. in ceea ce priveste plg. pen. pentru sav. infr. prev. de art. 305 c.p., potrivit deciziei X/2008 a ICCJ, nu mai sunteti in termen si va va fi resp . ca tardiv formulata( infr. continua, term. curge de la data la care ati cunoscut fapt. )
4. se noteaza in carte funciara hotararea, e discutabil daca puteti vinde sau nu anterior achitarii sultei ( dar s-ar putea totusi )
5. incercati o executare silita asupra veniturilor acestuia, inclusiv din sulta pe care i-o veti acorda, ptr. pensia alim. pe ult. 3 ani, dar numai atat, s-a prescris ptr. perioada ant.
avocat Cristina Popescu
la cat timp dupa ce sa efectuat aceasta expertiza,mai putea el sa efectueze obiectiuni??? mai poate el face asta,tinand cont ca atat el,cat si avocata sa care au fost legal citati sa ia parte la efectuarea expertizei,nu sau prezentat??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu surprize bogdannnnnnnnnnnnn bogdannnnnnnnnnnnn am inceput partajul cu sotul meu(pe care la deschis el),dupa 8 ani de cand am divortat,si cu toate ca el nu a platit niciodata nimic la intretinerea ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza mobexport mobexport Buna ziua Va intreb pentru a o ajuta pe o prietena intr-o problema cu privire la un proces de partaj. Procesul se judeca in alta localitate (nu cea in care se ... (vezi toată discuția)
Parte lipsa la expertiza imobiliarã kdoina2007 kdoina2007 Vă rog să-mi spuneți, ce se întâmplă în cazul în care una din părți nu poate fi de față la momentul expertizei judiciare imobiliare? ... (vezi toată discuția)