Intrucat nu mi-am primit salariul din martie si pentru ca seful imi vorbeste foarte urat, am hotarat sa-mi depun demisia din functie. Am vorbit cu o cunostinta sa ma angajeze pe durata determinata la ea la firma, pentru ca, mai apoi sa pot sa-mi depun actele de somaj (am 10 ani de munca). Vineri, saptamna viitoare, imi expira termenul demisiei. Va rog sa-mi spuneti:
1. trebuie sa fac vreo cerere pentru a mi se face lichidarea (am primit pe semnatura doar o stampila), pentru a primi fisa de lichidare sau firma este obligata sa faca acest lucru. Cum sa procedez in ceea ce priveste salariile (sunt sigura ca nu mi le vor da), ma gandesc ca daca semnez fisa de lichidare nu voi mai primi salariile chiar daca ii actionez in instanta.
2. am inteles ca dupa ce va fi expirat contractul pe perioada determinata, pentru a depune actele de somaj, trebuie sa am ca document pentru dosarul de somaj,anexa 14, de la firma unde activez acum. Va rog sa-mi spuneti cum se numeste acest formular si ce demersuri trebuie sa fac pentru a intra in posesia lui. Mentionez ca demisia nu s-a vrut sa mi se inregistreze la registratura si am trimis-o prin posta cu confirmare de primire.
3. Demisia am depus-o pe 12 august, la posta, pe 13, au primit-o, practic, perioada de preaviz expira pe 25 august (15 zile calendaristice sunt trecute in cim)?
Va multumesc mult
Pot face sesizare la ITM si dupa expirarea periodei demisiei (dupa 27 august)? Imi este teama de represalii (patronii sunt foarte buni prieteni cu directorul de la ITM, a fost control de la ITM dar... nu au gasit decat faptul ca nu s-a revizuit normativul de acordare a echipamentelor de protectie a muncii....).
Va multumesc
Ref.: Preaviz
Calcularea termenului de preaviz incepe de la data comunicarii acestuia angajatorului, fara ziua comunicarii.
Atentie:
- Angajatul este obligat sa isi continue activitatea in perioada preavizului, in caz contrar, angajatorul are posibilitatea a desface disciplinar contractul de muncă.
- perioada de preavizul nu poate fi alocata din concediu.
Somaj / anexa 14
viu
Pe 13 septembrie anul trecut mi-a expirat preavizul dat de firma prin care ma trimiteau in somaj. Pe 14 septambrie m-am angajat la alta firma. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Anexa 14
viu
Pe 27 august mi-a expirat perioada de preaviz pentru demisie (am lucrat 14 sept 2009 -27 august 2010). Am solicitat anexa 14. Aceasta a fost completata cu ... (vezi toată discuția)