Buna,
am facut asigurare pe locuinta si bunuri, dar cel care mi-a facut acesta asigurare a profitat de nestiinta si nepriceperea mea si a facut acesta asigurare incompleta(a asigurat casa fara curte,doar nu e suspendata) si mai mult decat atat dupa ce s-a vazut cu banutii luati m-am rugat de el 3 luni sa-mi completeze dosarul cu inspectia de risc (cred ca nu gresc in exprimare) si taman a avut loc si evenimentul fiind inundata acum de apele Siretului si uite asa am perdut o suma destul de frumusica (3000ron)-intentionez sa-l dau la parchet pt inselaciune)--fac bine sau rau sau am vreo sansa?
Va rog ajutatima cu un sfat-e a doua inundatie in doi ani si casa mea e de jale si ei traesc de numai numai pe spinarea noastra.
@Alina 240
Aveti dreptate privind asigurarea terenului(in sine) care nu poate fi afectat si nici nu se asigura.Cu totul altceva inseamna constructiile/amenajarile auxiliare, imprejmuirile etc, care se gasesc pe teren si care se pot asigura la cerere, facandu-se si evaluarea pentru a se stabili suma asigurata suplimentara fata de cladire.
Inspectia de risc (la locuintele p.f.)nu este obligatorie decat atunci cand se trec in polita bunuri deosebite care trebuie a fi confirmate ca existenta si amplasare sau in cazul unei sume asigurate care depaseste o anumita valoare, care variaza de la asiguratot la asigurator.
trebuie vazute clauzele contractuale si de ce s-a aminat efectuarea inspectiei de risc atat de mult timp, trei luni??
Daca ati platit prima aferenta si se poate dovedi culpa asiguratorului pentru neindeplinirea clauzelor contractuale, il puteti actiona in judecata pentru recuperarea pagubei suferite. Nu prea "tine" varianta cu insalaciunea..........#-o
In cazul cand se incheie polita urmand a se face inspectia de risc, acest lucru se specifica obligatoriu la mentiuni in polita: "sub rezerva efectuarii inspectiei de risc".Daca asiguratorul nu a efectuat-o in cel mai scurt timp rezonabil, (48-72 ore) fiind in sarcina sa acest lucru, polita nu poate fi considerata inactiva si prin urmare poate fi obligat sa plateasca daunele.Prin natura sa, inspectia de risc are scopul verificarii veridicitatii celor declarate de asigurat la incheierea politei, atunci cand bunul nu este/poate fi prezentat asiguratorului la sediul intocmirii.Orice intarziere/renuntare, nu poate fi interpretata decat o acceptare tacita.
Revin si mai explic inca o data ca inspectia de risc la persoanele fizice nu este obligatorie si chiar este in avantajul clientului in caz de eveniment pt. ca in suma asigurata poate trece si alte bunuri pe care nu le-a avut.Sa inteleg ca ati deschis un dosar de dauna si ca nu va despagubeste? Depinde ce fel de asigurare aveti, ce riscuri aveti acoperite si ce fransiza ati acceptat la intocmirea politei pt. a plati o prima de asigurare mai mica.
Buna..asigurare asa cum fac mai toti-interesul e sa i-a doar banii..
Nu s-a pus problema sa platesc mai putin ...am o locuinta de 60mp si anexa de 60mp si mi-a trecut imobil modest-motivind ca asa are programul in calculator.
Am insistat sa-mi asigure gardul de imprejmuire care este de 80ml cu temelie de beton de 60cm si din tabla...trec utilaje cu o latime mare la camp si oricind poate avea loc un eveniment..ma dus cu "zaharel' pe acelasi motiv-nu este prevazut in programul de calculator.
Nu mi-a asigurat si curtea (rugandu-ma efectiv cateva luni)..doar casa nu este suspendata.....nenorocirea s-a produs (inundata de SIRET) si nu imi da daune pt evacuarea apei din curte...
Multumesc pt ajutor si mai astept o indrumare-daca se mai poate face ceva.
Am 30 de zile de la data cand am facut adresa scrisa la ASIGURARE sa imi raspunda in scris -daunele refuzate si motivul --nu am primit nici un raspuns-aici ce mai pot face?