avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polite de asigurare incomplete
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polite de asigurare incomplete

Buna,
am facut asigurare pe locuinta si bunuri, dar cel care mi-a facut acesta asigurare a profitat de nestiinta si nepriceperea mea si a facut acesta asigurare incompleta(a asigurat casa fara curte,doar nu e suspendata) si mai mult decat atat dupa ce s-a vazut cu banutii luati m-am rugat de el 3 luni sa-mi completeze dosarul cu inspectia de risc (cred ca nu gresc in exprimare) si taman a avut loc si evenimentul fiind inundata acum de apele Siretului si uite asa am perdut o suma destul de frumusica (3000ron)-intentionez sa-l dau la parchet pt inselaciune)--fac bine sau rau sau am vreo sansa?
Va rog ajutatima cu un sfat-e a doua inundatie in doi ani si casa mea e de jale si ei traesc de numai numai pe spinarea noastra.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:42, 5 Septembrie 2010
Adrian.Tudor a scris:

Cred ca dv. ati acceptat cu buna stiinta o polita cu anumite fransize pt a o prima de asigurare mai mica ,sau de la bun inceput ati acceptat sa nu va fie luate in asigurare anumite bunuri, sau ati omis anumite riscuri din asigurare tot pt. reducerea primei de asigurare, la sugestia celui carev-a incheiat polita. Era datoria dv. de a cere asiguratorului riscurile la care doriti sa fiti asigurata si bunurile pe care doreati sa le asigurati si asiguratorul v-ar fi dat explicatii punctuale, pt. fiecere caz in parte. Pe viitor cereti sa vi se dea un formular cu conditiile de asigurare, apoi mergeti acasa si le studiati in liniste iar lucrurile ramase neclare prezentati-le inspectorului de asigurare si dupa ce veti fi pe deplin lamurita, atunci semnati polita.


Pai si semnatul politei e o problema--nu e semnata de asigurat---aceiasi explicatie am primito "e pe calc si nu e nevoie"
Si la ce intrebari ii puneam-imi raspundea ca o sa studieze si sa vada ce poate face...in cocluzie nu a facut nimic din ce ma interesa pe mine si evenimentul a venit si el (asiguratorul) atat a vut de spus "imi pare rau de situatie"
Cred ca intelegerea si rabdarea au si un final!! Dupa cum relatati, se pare ca polita ati incheiat-o la un broker si nu direct la asigurator. Nu are importanta asta, dar cred ca trebuie sa finalizati cu o interventie la un esalon superior(daca este vorba de un agent/inspector de asigurari) sau direct la asigurator (daca este vorba de un broker).Aceasta anomalie in comportament si nerespectare a procedurilor de asigurare, merita a fi sesizate si la CSA, asa cum s-a mai sugerat.Incercati intai pe mail, fiind mai comod/direct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata casco AlexModrogan AlexModrogan Buna ziua.Am un automobil in leasing de la firma Porsche Leasing.In urma cu aproximativ 2 luni mi-am gasit masina lovita in parcare si m-am dus la constatare ... (vezi toată discuția)
Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)
Fransiza asigurare casco in lipsa inspectiei de risc verdi verdi Buna ziua, problema mea este legata de fransiza ptr dauna totala, in lipsa inspectiei de risc In octombrie 2008 am cumparat prin leasing financiar de ... (vezi toată discuția)