buna ziua.
daca munceste legal in UE , tatal minorei poate fi obligat legal sa plateasca contravaloarea pensiei alimentare pe ultimii trei ani.
dar daca nu lucreaza cu forme legale si nu are nici bunuri pe numele sau, este destul de greu de recuperat acea suma de bani ..
Buna ziua !
Multumesc pentru raspuns !
Presupun ca nu munceste cu forme legale ! Am inteles, nu recuperez suma de bani, dar atunci care e pedepsea ? In aproape 3 ani, un barbat de 30 de ani, in toata puterea, se presupune ca ar trebui sa munceasca intr-un fel sau altul. Din cate am citit eu pe acest forum, am vazut ca in cazul stabilirii pensiei de intretinere unei persoane ce nu realizeaza venituri, se calculeaza in functie de salariu minim pe economie, adica 150 Ron. Daca acesta totusi refuza sa achite suma respectiva ce se intampla ? Este iertat asa pur si simplu ?
Pensia care ar trebui sa o achite el este de 180 Ron, deci nu suntem departe.
oricat de buna ar fi situatia dvs financiara pensia alimentara e dreptul copilului si e pacat sa nu beneficieze de acest drept. in plangerea penala indicati si domiciulul de aici din tara si cel din strainatate. mult succes!