avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... URGENT ! (neachitare pensie alimentara + angajare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

URGENT ! (neachitare pensie alimentara + angajare avocat)

Buna ziua !

Am doua probleme.

1. Doresc sa angajez un avocat pentru un viitor proces legat de recuperare unui imobil situat in zona Dorobanti, o vila mai precis.Imobilul a fost confiscat abuziv in regimul comunist.Procesul doresc sa-l deschid in luna octombrie.Astept oferte si sugestii !:)

2. In urma unei relatii de concubinaj, s-a nascut fetita mea acum in varsta de 4 ani.Imi este incredintata definitiv si irevocabil (din momemtul in care copilul avea 5 luni), tatal avand drept de vizita (pe care nu l-a onorat decat maxim 1 data pe an).Niciodata nu a achitat pensia alimentara care a fost stabilita, justificandu-se ca nu o plateste ca sa nu o duc eu bineX-( . Precizez ca am o situatie finaciara buna, copilul fiind crescut in cele mai bune conditii, iar acei 180 de Ron nu ar fi schimbat in nici un fel traiul nostru.
Pana in acest moment nu am actionat.Acum doresc sa-i fac plangere penala, pentru neachitarea pensiei de intretinere, motivul fiind foarte simplu...e dreptul copilului. Al doilea motiv este, ca in ultimul timp, (cu toate ca dezinteresul lui fata de copil este mai mult decat evident) a inceput sa faca afirmatii calomnioase la adresa mea (prin intermediul unor mail-uri si sms-uri).Un exemplu "esti o nenorocita care nu ma lasa sa-mi vad copilul pe careil iubesc nespus" ! Repet, nu i-am interzis niciodata sa-si vada copilul, dimpotriva am insistat sa fie cat mai prezent in viata acestuia.In cei 4 ani a venit de maxim 4-5 ori si nu a contribuit vreodata cu ceva la cresterea fetitei "pe care o iubeste atat de mult" !:-/ Sincer, pentru mine este o foarte mare dilema cum poti afirma ca-ti iubesti copilul dar pe de alta parte nu te intereseaza daca are ce manca !
Intrebarea mea este: cum trebuie sa procedez pentru a face aceasta plangere penala ? Trebuie sa specfic urmatoarele: adreasa lui din buletin este in orasul A (adresa la care nu a stat niciodata), el locuind in fapt in strainatate, unde munceste (nu am informatii legata de adresa de acolo). In plus mai am o adresa ( a bunicilor lui) din orasul B la care locuieste (neoficial) in momentul sosirii in Romania .
Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra !
Cel mai recent răspuns: Cristina_ P , utilizator 11:36, 25 August 2010
buna ziua.
daca munceste legal in UE , tatal minorei poate fi obligat legal sa plateasca contravaloarea pensiei alimentare pe ultimii trei ani.
dar daca nu lucreaza cu forme legale si nu are nici bunuri pe numele sau, este destul de greu de recuperat acea suma de bani ..

oricat de buna ar fi situatia dvs financiara pensia alimentara e dreptul copilului si e pacat sa nu beneficieze de acest drept. in plangerea penala indicati si domiciulul de aici din tara si cel din strainatate. mult succes!
Daca se va depune plangere penala se vor face cercetari de catre organul de ancheta penala.
Daca se va dovedi ca nu realizeaza venituri respectivul nu va raspunde penal.

avocat Claudiu Lascoschi
roxanel a scris:

buna ziua.
daca munceste legal in UE , tatal minorei poate fi obligat legal sa plateasca contravaloarea pensiei alimentare pe ultimii trei ani.
dar daca nu lucreaza cu forme legale si nu are nici bunuri pe numele sau, este destul de greu de recuperat acea suma de bani ..


Buna ziua !
Multumesc pentru raspuns !
Presupun ca nu munceste cu forme legale ! Am inteles, nu recuperez suma de bani, dar atunci care e pedepsea ? In aproape 3 ani, un barbat de 30 de ani, in toata puterea, se presupune ca ar trebui sa munceasca intr-un fel sau altul. Din cate am citit eu pe acest forum, am vazut ca in cazul stabilirii pensiei de intretinere unei persoane ce nu realizeaza venituri, se calculeaza in functie de salariu minim pe economie, adica 150 Ron. Daca acesta totusi refuza sa achite suma respectiva ce se intampla ? Este iertat asa pur si simplu ?
Pensia care ar trebui sa o achite el este de 180 Ron, deci nu suntem departe.


Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
Cristina_ P, utilizator
athe a scris:

oricat de buna ar fi situatia dvs financiara pensia alimentara e dreptul copilului si e pacat sa nu beneficieze de acest drept. in plangerea penala indicati si domiciulul de aici din tara si cel din strainatate. mult succes!


Aveti perfecta drepatate ! :)
Cu domiciliul cred ca este o problema.La cel din buletin nu a locuit niciodata si chiar nu stiu cui apartine locuinta respectiva, oricum nu are vreo legatura cu el sau familia lui, iar cel din strainatate nu-l cunosc.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita cerneamihaita cerneamihaita Sotia mea are un copil din prima casatorie , un minor de 14 ani , care locuieste cu noi. Din luna ianuarie l-a dat in judecata pe tatal bilogic pentru marirea ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintelui fata de copilul major papyy papyy ma numesc alexandru acum am 24 de ani dar de mic nu am avut tata el nea parasit pe mn si mama pensia alimentara nu a platito pe motivul ca nu a avut , sunt pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara ana-botez ana-botez Buna ziua.Tatal meu a platit pensie alimentara pana cand am terminat liceul (desi eram majora de cateva luni), dupa care a cerut sistarea platii, la serviciul ... (vezi toată discuția)