avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sotul meu a fost sunat de catre Diicot
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sotul meu a fost sunat de catre Diicot

Buna seara. Dupa cum spuneam sotul meu a primit un tel de la Diicot pt a da o declaratie cu privire la o cerere de creditare depusa in Aprilie 2009 la Milenium Banck. Cererea a fost respinsa, pt ca m-ai avea un credit. Sunt ingrijorata. Nu avem nici un litigiu, avem 2 credite pe care le platim..... Poti fi citat prin telefon? De ce aceasta solicitare ? Ce semnificatie poate avea? De ce i s-a spus sa isi anunte avocatul? Am sunat pe numarul de tel de pe care a fost apelat , nu raspunde nimeni ton de fax. Cum altfel pot afla detalii? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 24 August 2010
Raman totusi la umila mea parere: telefon de la gascar!

Norocul meu este ca, datorita forumului imi mai imbogatesc si eu cunostintele sau mi le aduc, cum se zice, "la zi" (deh, au trecut zeci de ani de cand am studiat penalul). Ca noutate, din aceasta seara este faptul ca, in cazul in care nu se prezinta in urma unui apel telefonic,
s-ar putea sa vina sa il ia de acasa cu mandat de aducere
...#-o

Totusi, vreau sa va spun ca mi-a facut mare placere sa revad tratatul lui nenea acela, care la examen, venea cu foile <<de acasa>>, gata semnate si stampilate (nu cumva sa-i dam "servite") si caruia ii urez viata lunga si sanatate.

Iata ce spune domnia lui:
Instuitutia prin intermediul careia organele judiciare asigura prezenta partilor la activitatea procesuala este citarea.
Mai vorbeste si de alte modalitati : incunostiintarea sau chemarea.
Mai spune ca daca ai primit citatie si lipsesti nejustificat poti primi amenda sau esti adus silit in baza unui mandat de aducere, in timp ce neprezentarea in urma incunostiintarii sau chemarii, nu se sanctioneaza de lege.

Chiar daca citarea se poate face si prin nota telefonica sau telegrafica, ea trebuie sa cuprinda o serie de mentiuni, in scris.

Asa ca stimata doamna Carmen, puteti sta si dormi linistita. Somn usor!
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
Darie Tudor, utilizator
Am sunat si astazi pe nr acela de tel, este intradevar al PARCHETULUI GENERAL, mi-a raspuns o d-na spunand ca probabil a fost sunat de d-l procuror Daniel Danoiu, nu a vrut sa-mi dea detalii, mi-a spus ca trebuie sa se prezinte cand i s-a spus. Noi nu avem nici un fel de probleme cu legea, cel putin asa stiu eu, doar o intarziere de plata la facturi in situatia de acum , aceasta intarziere nu depaseste 30 zile. Nu ne putem permite un avocat. Ce e de facut? Ce ma sfatuiti? Sotul meu va merge acolo, i s-a spus sa fie miercuri la ora 10, camera 400..
poate fi vb de o greseala, poate un functionar al bancii e cercetat... poate exista o reclamatie a cuiva impotriva sotului... nu puteti stii deocamdata. sotul va trebui sa se prezinte, insotit sau nu, de avocat. preferabil insotit.
Eu nu dau sfaruri. Va spun ce as face in locul dvs.
as suna la nr. 021.319.38.67, unde este DIRECŢIA DE INVESTIGARE A
INFRACŢIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATÃ SI TERORISM – STRUCTURA CENTRALÃ Bucuresti, Bd. Libertăţii Nr. 12-14, Sector 5
as relata cazul si as cere confirmarea

asta pentru ca maine sa nu ma duc fara rost/
Da, am sunat. mi s-a confirmat ca este chemat la audiere. Eu de aseara sunt intro stare de soc profunda.

Alte discuții în legătură

Chemare fara citatie? Just-drept Just-drept Buna ziua. Un prieten a fost chemat la parchet prin telefon, fara sa ii fie trimisa o citatie sau instintare. Maine trebuie sa se prezinte la procuror, la ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot mt1 mt1 Buna ziua! Am fost prins acum vreo 3 luni de zile de cei de la anti drog cand cumparam droguri de mari risc. Am fost la sectie in acea seara, ne-am dat ... (vezi toată discuția)
Reprezentare/asistare in dosar penal remus388 remus388 avocatul poate merge singur la Parchet pt. a afla de ce am fost chemat sa dau declaratii? Ii va spune procurorul care este motivul pt. care sunt chemat sa ... (vezi toată discuția)