avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din cic - somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din cic - somaj

Buna ziua,
pe 30 iulie 2010 copilul meu a implinit 2 ani, si in aceeasi zi m-am prezentat la locul de munca pentru a reveni pe postul avut anterior.
mi s-a comunicat ca postul nu mai exista si sa imi depun demisia; bineinteles ca m-am interesat la ITM si am aflat ca nu trebuie sa imi depun demisia si angajatorul trebuie sa faca o decizie de concediere pentru ca postul nu mai exista.
Deja suntem in 27 iulie si eu tot astept un raspuns, am sunat de cateva ori si mi s-a spus ca inca nu s-a luat nici o decizie in privinta mea.
Cat timp trebuie sa astept? In acest moment sunt angajata sau am contractul in continuare suspendat? In ce situatie ma aflu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 14 Septembrie 2010
Nu mi s-a comunicat oficial, am aflat de la cineva de la firma respectiva.
Buna ziua!

Daca in data de 30.07.2010 copilul dvs. a implinit 2 ani dvs. trebuia sa depuneti o cerere la firma cu cateva zile inainte sau in ziua de 30.07.2010 in care sa cereti incetarea suspendarii si reluarea acivitatii incepand cu 31.07.2010. Daca nu ati facut acest lucru (ati facut-o doar verbal), si nici nu v-ati prezentat la serviciu atunci ei v-au trecut absente nemotivate. Oricum nu puteau sa va concedieze fara sa va faca o cercetare disciplinara. Trebuia sa primiti acasa o notificare in care sa vi se solicite prezentarea la sediul firmei pentru clarificare. Absenta cercetarii disciplinare poate duce la anularea deciziei de concediere.

Oricum, trebuie sa mergeti la ITM sa vedeti are este situatia contractuli dvs de munca.

allynna a scris:

Nu mi s-a comunicat oficial, am aflat de la cineva de la firma respectiva.


Se poate deschide actiunea in instanta ..... in acest caz solicitati obligarea angajatorului la comunicarea deciziei de concediere si repunerea in termenul de contestare a deciziei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost disponibilizat fara demisie sau concediere, ce pot face? werbung werbung am lucrat intr-o firma de distributie si la 1 iulie am fost data afara pe motiv ca se reduc cheltuielile, ca treaba nu mai merge, bla,bla.totul s-a facut ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la lucru dupa concediu crestere copil freenicos freenicos Am o salariata careia i-a expirat concediul ptr crestere copil in iulie...nici n-o cunosc personal...nu am nr telefon...Intrebarea e ce fac cu contractul ei de ... (vezi toată discuția)
se poate elibera carte de munca fara cererea angajatului? teotweety teotweety Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari....Situatia sta in felul urmator: am lucrat 5 luni de zile la o firma,unde directorul este o fire foarte ... (vezi toată discuția)