avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT SI DONATIE ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT SI DONATIE ?

X, face testament fiicei,pentru terenul ce-l detine si pentru cota parte din casa ce se afla pe teren.(exista si un fiu,care are drept la casa respectiva).
Auzind ca testamentul se poate ataca in instanta,X doreste sa faca fiicei si DONATIE pentru terenul si cota parte din casa.
Este posibil acest demers ?
Este util acest demers ?
Donatia se mai poate ataca in instanta,dupa decesul lui X ?
In ce forma ar trebui facuta donatia ?
Ar trebui facut si vreun alt demers,alta forma de instrainare,pentru a nu se mai putea ataca dupa decesul lui X ? (ceva cat mai ieftin)

Va multumesc.
Contract de intretinere se inchieie in forma autentica, la notarul public, deoarece vizeaza transmiterea unei proprietati imobiliare, in cazul de fata .Aceasta forma nefiiiind ceruta ad validitatem, deci pentru a fi valabil incheiaat si a-si putea produce efectele, putand fi incheiat si in forma consensuala, prin simplul acord al partilor contractante,exceptand situatia in care in schimbul intretinerii se instraineaza un teren.
.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
ContSters47264, utilizator
Chiar daca presupune obligatia de a da , in speta transmiterea dreptului de proprietate, contractul de intretinere este valabil, chiar intocmit solo consensu, fara alta formalitate.
Deci nu suntem in prezenta unui act , care, ad validitatem , trebuie sa imbrace forma autentica.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta X este proprietarul unui teren + casa dar pe care l-a lasat drept mostenire prin testament unicului fiu. Atat X cat si fiul acestuia doresc sa vanda terenul ... (vezi toată discuția)
Testamentul stelach stelach Buna seara O persoana singura, necasatorita, fara copii, care detine un imobil , poate lasa prin testament bunul unei terte persoane , dupa vointa sa.Ce ... (vezi toată discuția)
Antecontractul este obligatoriu la notariat? sudussrl sudussrl antecontractul de vanzare-cumparare a unei case este obligatoriu de incheiat la notariat? (vezi toată discuția)