avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul ca sotie la propietate(casa) avand ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul ca sotie la propietate(casa) avand ca propietar duar pe sot pe act.

Buna ziua.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns sau o solutie.Sunt impreuna cu sotul de 7 ani,dar legal casatoriti avem aproape duar 3 ani,impreuna am facut o casa f.mare,dar nu ieram casatoriti legal la momentul acela,si pe actul case si pe teren,si masina,etc.s-a trecut duar el ca propietar,el mai are un copil din prima casatorie,noi nu avem copii impreuna,in caz de divort am vreun drept asupra locuintei? Cum pot indrepta greseala care am facut-o ,as dori sa ma trec pe act de propietate am nevoie de acordul lui? Unde ar trebui sa ma duc la notar ,la primarie,sau la un avocat? Ce drept are copilul lui in caz de deces al tatalui?Dupa 5 ani da casatorie legal devin bunuri comune in cazul nostru? Daca aduc martori la divort precum ca am facut casa impreuna,rezolv ceva? va multumesc si astept raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:43, 3 Septembrie 2010
copilului dansului ar avea drept la 3/4 din casa.iar dvs doar 1/4 in cazul unui eventual deces al sotului in conditiile in care ati mai ramane casatorita cu dansul pana la decesul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bebelu cristian bebelu cristian Am si eu o intrebare ,sunt casatorit de 3 ani,am mostenit niste bunuri in urma decesului tatalui meu ,mai exact o cota parte dintr-un imobil care in prezent ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri dinainte de casatorie ungcor ungcor Sunt casatorita de 2 ani si posed 2 apartamente cumparate inainte de casatorie, inclusiv apartamentul in care locuiesc cu sotul. Din casnicie a rezultat ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati`ma mostenire sotul poate detine ceva? ContSters86537 ContSters86537 in 2003 ianuarie ai mei au luat un apart impreuna in martie 2003 a decedat mama ...am ramas eu si tatal meu mentionez ca st unicul copil...am 29 de ani nu st ... (vezi toată discuția)