avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere

Buna ziua.
Acum 2 luni am imprumutat , cu consimtamantul detinatorului , un amplificator de chitara.L-am tinut aproximativ 2 saptamani dupa care i l-am returnat.Problema este ca de o luna incoace tot ma ameninta ca ma da in judecata ( pentru abuz de incredere ) ca nu i-am mai adus amplificatorul inapoi dupa care zice ca deja a inaintat plangerea si ca sunt urmarit penal de departamentul investigatii criminale.Nu am primit nici o somare nimica acasa.Se poate sa fie cum zice el si sa fiu urmarit penal ? Daca da cum ar trebui sa procedez ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 18:55, 8 Septembrie 2010
Dar din cate am inteles chiar daca nu as fi avut nici un martor nu ar fi avut ce sa imi faca sau gresesc ? Cel putin asa mi s-a mai spus.
Nu e chiar asa...e adevarat ca el trebuie sa dovedeasca plangerea insa daca sustine ca v-ati insusit bunul si refuzati sa-l restituiti...va trebuie martori ca l-ati restituit.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc anticipat pentru raspunsurile rapide si folositoare.

In primul rand reclamantul are sarcina probei. Poate proba ca v-a dat amplificatorul? are martori sau inscrisuri?
In sens contrar, aspectele supraprezentate de colegii de forum privind infractiunea calomniei sunt pertinente.
Buna ziua din nou.
Azi de dimineata m-am trezit cu domnul in cauza , cu un domn de la politie sectia 13 bucuresti si administratora blocului la usa mea si mi-a inmanat o citatie . Citez " in calitate de : persoana cercetata " si " in cauza privind : dosar penal - art 213".
Ce inseamna acest lucru?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt alinamaria2013 alinamaria2013 am stran bani pt fondul clasei la parinti care leau mai ramas banii iam dat inapoi dar sunt uni care sustin acuma ca nu leam dat bani inapoi eu nam nici o ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere sau furt? ARL ARL In luna ianuarie ac am incredintat unei persoane cunoscute mie (fosta colega de serviciu) o icoana veche pentru a fi evaluata (nu intentionam sa o vand ... (vezi toată discuția)