avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre copil

v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de aceasta la proces precum nu ma interesez de copil.M-ati sfatuit sa ma adresez Politiei,dar cei de acolo au spus ca nu este de competenta lor si ca poate sa faca reclamatie ca m-am dus cu ei la poara la el.Cum as putea sa mai procedez?numai stiu cum sa procedez cum credeti ca ar fi mai bine deoarece nu vreau sa-mi pierd copilul
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:23, 5 Septembrie 2010
Off, cum ati stat doi ani ?
Trebuia sa va consultati cu un avocat, ordonanta presedentiala trebuia sa o promovati de atunci...uneori chiar nu inteleg ...daca chiar nu exista bani pentru un onorariu de avocat pentru o consultanta este imposibil sa nu existe.
Actele sunt:-taxa de timbru -10.00 lei si timbru jud. 0,30 lei,
-certificat de nastere minor, certificat de casatorie, ambele in copii xerox,
-hotararile instantelor.,
-adeverinta de venit si orice alt inscris folositor cauzei- ( adeverinta gradinita minor sau scoala , adeverinta minor medic de familie, acte din care sa rezulte ca puteti oferi minorului conditii optime de crestere si educare-de la locuinta acte de proprietate- e greu asa fara sa stiu ce situatie aveti).
Competeanta apatine instantei de fond- judecatoria Buftea.
E deja tarziu pentru o ordonanta...dar incercati...si mai trageti de timp la recurs...:sorry:
Care au fost solutiile instantelor la fond si apel, ati castigat incredintarea minorului sau nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
da am castigat incredintarea minorului la fond si apel,nu era vb de bani avocata m-a sfatuit ca dureaza mult sau la fel de mult ca si procesul ceea ce m-a descurajat.Eu in Buc stau cu chirie deci nu se poate vb de acte pt casa doar adeverinta mea de salariu,la gradinita a fost la binicii paterni din jud vs iar de la doc de fam nu stiu ce as putea lua deoarece fostul sot ia luat fisa medicala cand a deschis procesul.Ancheta sociala s-a facut la domiciliu parintilor mei din bv.Din ce v-am relatat ce sanse am?cu aprox cam cat dureaza?multumesc
In acest caz aveti sanse sa castigati si in recurs dar cum am vazut rasturnari de situatii chiar la ultima instanta asa ca ce pot sa va spun...
In acest caz aveti tot interesul sa va judecati cat mai repede in recurs.
Interesati-va la Judecatoria Buftea ce termene se dau de la primirea unei ordonante presedentiale...nu ma pot raporta la instanta de la Ploiesti pentru ca aici sunt foarte multe dosare si termenele sunt mari si in ordonante.
E cam tarziu pentru o ordonanta....trebuia promovata demult...pentru ca iata copilul a fost tinut departe de dvs.si nu e normal....acum sfaturile le-ati primit...avocat aveti.. mai departe hotarati..
Ca sa nu mai spun ca puteati sa puneti in executare hotararea dupa apel pentru ca e definitiva...si e in favoarea dvs.
Se investesc cu formula executorie hotararile care au ramas definitive-art.376 al.1 c.proc.civ...si o puteati deja executa.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs ordonanta presidentiala privind incredintare minor!!!! dragoste_de_tata dragoste_de_tata BUNA ZIUA!!!problema este urmatoarea....sotia mea a plecat de buna voie de acasa dupa care a introdus actiunea de divort si ordonanta presidentiala pentru ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor milka7484 milka7484 Buna ziua vreau sa stiu daca fostul meu concubin dupa ce a perdut procesul de reincredintare poate sa mai faca alt proces ? :hm: (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.revin si eu cu o intrebare.vreau sa divortez dar pn la terminarea divortului vreau sa plec cu copilul in strainatate.am inteles ca se poate cere un ... (vezi toată discuția)