avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neprezentarea la proces a reclamantului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neprezentarea la proces a reclamantului

As dori sa stiu ce se intampla daca reclamantul, cel care a depus o actiune, se razgandeste si nu se mai prezinta la proces, nici personal si nici prin avocat, ci pur si simplu s-a razgandit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 8 Septembrie 2010
din nou nu m-am exprimat bine, nu am depus-o in bataie de joc, doar ca doresc sa renunt. intrebam daca judecatorul poate considera ca ar fi bataie de joc sau rea intentie sau sfidare sau ceva de acest fel si pe baza acestei judecati sa-mi aplice si acea amenda judiciara de 100-900 de mii de lei vechi.
buna ziua.
daca renuntati dupa primul termen de judecata va trebui sa platiti cheltuieli de judecata paratului.
ex- onorariu avocat.
De amendat cu sute de milioane, nu va poate amenda.
Am mai auzit insa de judecatori care au dat amenzi pentru actiuni promovate cu vadita rea-crednita, dar nu peste 10 mil de lei vechi.

Renuntarea la dreptul dedus judecatii inseamna ca recunosteti ca ati introdus actiune fara temei, si nu veti mai putea niciodata sa castigati o actiune cu acelasi obiect (renuntati la insui dreptul pe care l-ati pretins in actiune).

Mai oportuna in cazul dvs. ar fi renuntarea la judecata, adica numai la acest proces, nu si la dreptul in sine care sta la baza actiunii.
smeagull a scris:
Am mai auzit insa de judecatori care au dat amenzi pentru actiuni promovate cu vadita rea-crednita, dar nu peste 10 mil de lei vechi.

Mai oportuna in cazul dvs. ar fi renuntarea la judecata, adica numai la acest proces, nu si la dreptul in sine care sta la baza actiunii.

Va multumesc din suflet pentru raspuns, incep sa ma mai linistesc.

Nu am depus actiunea cu rea credinta, ci mai degraba cu lipsa de probe directe. Atat m-am priceput eu, dar intre timp problema s-a rezolvat de la sine. Imi spunea cineva ca daca acum merg si spun ca renunt la petitie, judecatorul imi va spune ca i-am pierdut vremea degeaba si aproape fara probe - ma bazez mai mult pe recunoasterea de catre parat a fostei sale vini - si ma amendeaza conform nu-stiu-carei reglementari( ceva de genul 1075 sau 1750 sau ceva asemanator - din pacate nu am retinut pentru ca m-am speriat foarte tare) cu minimum 100 de milioane sau daca ignor total procesul, cu-atat mai mult se supara judecatorul, la fel si partea parata, si cer aceleasi 100 de milioane.

Acum nu stiu cum este mai bine sa fac: sa merg si sa spun ca doresc sa-mi retrag langerea sau sa nu mai merg deloc.
Nestiind detaliile, nu va pot spune ce e mai bine sa faceti.
La prima vedere, pare mai cinstit sa mergeti si sa renuntati la judecata.
Sa stiti ca in acest caz (la fel daca ati pierde procesul, chiar si in lipsa), veti pierde eventuala taxa de timbru, veti avea de platit chelt. de judecata, iar paratul nu va mai ajunge sa recunoasca nimic (nici nu veti mai avea ocazia sa il intrebati, dvs. sau judecatorul).

Alte discuții în legătură

Divort in caz de neprezentare AndreeaAndrada AndreeaAndrada Un divort se poate pronunta daca paratul lipseste? Este o situatie mai speciala ( mentionez ca nu este o eroare in denumirele folosite, reclamant, parat). In ... (vezi toată discuția)
Retragere cerere verapetrova verapetrova Buna ziua. Am depus o cerere la tribunal pe care as vrea sa o retrag din 2 motive 1. taxa de timbru ceruta este f mare fara a se explica de ce se cere ... (vezi toată discuția)
Teren luat de stat pentru autostrada ankalupu ankalupu acum ceva timp statul mi a luat 2 h de teren pentru autostrada, nemaiavând bani a spus ca ne plateste cu 0,50 centi /mp, bataie de joc, când ceilalti au luat ... (vezi toată discuția)