avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog sa imi raspundeti!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog sa imi raspundeti!

Va multumesc ca imi acordati atentie!

Am o problema destul de spinoasa (cel putin pentru mine).
In anul 1980 am cumparat un apartament de 2 cam. Este si a ramas pe numele meu (prin credit de la stat si cu ajutorul parintilor). In anul 1988 m-am recasatorit cu sotul meu care avea 4 copii (copii care stateau cu mama lor). Am uitat sa spun, eu am un copil dintr-o alta casatorie.
As dori sa stiu daca cei 4 copii ai sotului meu au vreun drept asupra apartamentului meu.
Va multumesc.



Cel mai recent răspuns: tara1 , utilizator 14:29, 12 Noiembrie 2007
tara1 a scris:

Va multumesc pentru raspuns.
Sigur ca sunt mai multe probleme de discutat.
Din cea de a doua casatorie, actuala, nu au rezultat alti copii.
Eu am un copil din prima, el are 4 tot din prima.
Cand am pus intrebarea cu drepturile copiilor lui, sigur ca am intrebat pentru cazul cand sotul meu (tatal copiilor) ar muri (Doamne fereste!).
Daca s-ar intampla asa ceva, copii ar avea dreptul la casa mea? Imi este tare frica sa nu ma dea din casa mea afara.
Va rog sa-mi raspundeti! Multumesc.

Problema e cat se poate de simpla.
La mostenirea defunctului vin doar rudele de sanga ale acestuia impreuna cu sotul supravietuitor. Copii tai nu sunt rude de sange cu sotul tau deci in cazul in care sotul tau ar fi defunctul acestia nu ar mosteni nimic. Idem si cu copiii lui.
Si a doua chestie pe care trebuie sa o stii este ca intr-o casnicie bunurile se impart in bunuri comune si bunuri proprii(adica doar a unuia dintre soti). In cazul decesului bunurile comune se impart intre cei doi soti apoi la succesiune mostenitorii impart bunurile proprii plus partea ce i se cuvenea defunctului din bunurile comune.
Nu au nici un drept legal. Ar avea drept numai daca le faceti testament in acest sens. :D Inteleg ca va referiti daca sotul ar deceda, dv. fiind in viata...

Cu privire la posturile de mai sus, PUNETI ARTICOLUL LA "COPII" ATUNCI CAND SITUATIA O CERE, parca am fi o adunare de agramati!!!

copii au dreptul NUMAI la bunuri dobandite dupa casatorie ( ca bunuri comune ).

... copii nu au nici un drept asupra bunurilor comune ale parintilor lor, atata timp cat acestia sunt in viata. Copii au NUMAI drept de mostenire...
[...] Copii, daca sunt doar ai sotului nu si ai dvs, atunci nu va mostenesc pe dvs.
Dar [...] ceea ce va mosteni sotul dvs. de la dvs. se va imparti apoi, la moartea lui intre copii lui... Si tot asa putem discuta o gramada de variante...

in cote care difera dupa cum aveti sau nu aveti copii (nu conteaza cu cine sunt copii e suficient sa existe copii cu drept de succesiune)

Copii tai nu sunt rude de sange cu sotul tau deci in cazul in care sotul tau ar fi defunctul acestia nu ar mosteni nimic.


Imi cer scuze pentru offtopic, dar am innebunit!!!!...
Va inteleg....dar gramatica-i cam grea si "ghiozdanul a fost cam greu"...
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Mirrella P. Mirrella P. Situatia este urmatoarea: decedat in 2016, cu un divort pronuntat in 2007. Nu se cunoaste daca s-a mai recasatorit sau nu cu aceeasi persoana ulterior. Sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii din diferite casatorii Aalana Aalana Buna ziua, am si eu o intrebare, sa spunem ca e o familie cu 4 copii,dintre care 2 din alta casatorie iar parintele cu cei doi pe plus e singurul mostenitor ... (vezi toată discuția)
Mostenire ioanabarbu ioanabarbu Sunt la a doua casatorie. Am cumparat inainte de a doua casatorie un apartament cu credit bancar, cu avans platit la vanzator. Acum platesc ratele pentru ... (vezi toată discuția)