avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Din nou toata scoala?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Din nou toata scoala?

Bunaseara.

Am avut un proces la inceputul acestui an pentru conducere in stare de ebrietate,azi am scos de la tribunal hotararea judecatoreasca cu mentiunea ca a ramas definitiva in data de 02.02.2010.Am dus-o la politia rutiera unde mi s-a spus ca permisul se anuleaza,l-am intrebat pe politistu de acolo daca trebuie facuta toata sc. de sofer sau doar dosaru(analize,pshiologic,legislatie,etc.),fara orele de condus,raspunsul cu o jumatate de gura a fost ca el nu stie si sa intreb la o sc.de sofer (daca politia rutiera nu stie,atunci cine) tocmai de asta am intrat in ceata,la 2 sc, mi-au spus ca orele sunt facultative iar la 3 sc. mi-au spus ca sunt obligatorii,ultima speranta imi era la politie dar...............Acuma cine a trecut prin asta si stie 100% rog sa-mi spuna si mie daca trebuie facute ore sau nu?Doar cine stie nu presupuneri.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 19:43, 27 Septembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
De ce la toate scoliile de soferi mi se spune ca trebuie sa fac toata scoala de sofer,inclusif 30 ore de condus si ca nu ma pot inscrie la cursul de legislatie decat dupa trecerea anului,iar alte persoane care au dat examen pentru un nou permis nu au avut nevoie decat de dosar si au facut scoala inaite de expirarea perioadei de un an!?.In O.U.G 195_2002 nu am gasit nici un articol unde sa precizeze ca trebuie facute si ore de condus,am gasit ca este nevoie sa se faca dovada ca solicitantul este apt din punct de vedere medical si psihic si ca a urmat un curs de legislatie.Daca sa modificat ceva si nu stiu eu va rog sa ma ajutati cu un articol unde scrie acest lucru.
Am auzit ca din luna aprile s-a dat o O.U.G prin care persoana al carei permis de conducere a fost anulat ,este obligata sa faca si orele de condus.Stie cineva despre aceasta ordonanta sau sunt doar povesti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis darkdannis darkdannis Am o nelamurire privind recuperarea permisului dupa ce am fost prins cu o alcoolemie mai mare de 0.80.Deci sa incep asa : in 2009 am facut accident fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o pedeapsa cu suspendare pentru conducere ... Florian90 Florian90 Buna ziua, Am primit o pedeapsa cu suspendare pentru conducere autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, decizia finala a fost anul trecut pe 10 ... (vezi toată discuția)
Anulare permis conducere cata6868 cata6868 Pe data de 24.02.2012, permisul mi-a fost anulat in baza unei hotarari judecatoresti, ramasa definitiva si irevocabila.Mi-am angajat un avocat si acesta m-a ... (vezi toată discuția)