avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

am de recuperat de la tatal copilului pensia alimentara pe mai multi ani.am titlu executoriu dar el nu are loc de munca ce pot sa fac? multuesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:00, 10 Septembrie 2010
milika a scris:

ma gandeam ca acel copil tre sa manance cel putin..indiferent ca tatu-sau are serviciu sau ba..
dar poate ca nu..cine stie ..

Abandonul de familie subzista daca exista reaua-credinta in neplata pensiei. Or, dc nu are munca, e de buna-credinta, deci nu e cazul de plangere penala.
Singura solutie este executarea silita.
Lipsa locului de munca face dovada bunei-credinte?
Sunt de acord cu punctul de vedere comun al colegilor. Hotararea trebuie investita cu formula executorie, iar un executor judecatoresc o va puna in executare.
Succes!
Referitor la stabilirea relei credinte a numitului Dinu Gheorghita, instanta considera ca nu s-au administrat suficiente probatorii din care sa rezulte lipsa acesteia. Astfel, imposibilitatea de plata a obligatiei de întretinere datorata lipsei unui loc de munca nu poate constitui dovada bunei credinte în aceasta situatie. În acest sens, instanta de judecata a stabilit cuantumul pensiei de întretinere tocmai tinând cont de faptul ca persoana cercetata avea posibilitatea sa realizeze venituri, dar nu avea loc de munca. Nu exista nici un act medical si nu a fost solicitat un astfel de act de la medicul de familie al persoanei cercetate din care sa rezulte ca aceasta ar suferi de vreo boala care îl pune în imposibilitate de a munci si de a realiza venituri, acest ultim aspect urmând a fi avut în vedere la stabilirea bunei sau relei credinte a inculpatului. De asemenea, nu a fost identificata nici o persoana din anturajul sau care sa dea relatii cu privire la modalitatea în care acesta îsi asigura mijloacele materiale de întretinere, pentru ca D. G. realiza venituri care îi permiteau sa cumpere bauturi alcoolice în vederea consumului propriu.
Procurorul nu a avut în vedere si faptul ca D. G. a plecat în Italia pentru a realiza venituri din munca, aspect din care se deduce ca acesta avea posibilitatea de a munci si a achita pensia de întretinere.
Pentru aceste motive, instanta a admis plângerea împotriva rezolutiei de neîncepere a urmaririi penale data în dosarul nr. 12301/P/2007 al Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi, pe care a desfiintat-o si a trimis cauza Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi în vederea începerii urmaririi penale fata de numitul D. G., cercetat pentru savârsirea infractiunii de abandon de familie, prev. de art. 305 lit. c Cod penal, ocazie cu care vor fi identificate persoane care sa dea relatii cu privire la modul în care persoana cercetata îsi asigura mijloacele de existenta (prin identificarea unor membri ai familiei acesteia, anturajul acestuia), se vor solicita relatii de la medicul de familie cu privire la starea de sanatate a acesteia, se va atasa fisa de cazier judiciar din care sa rezulte daca a executat vreo pedeapsa privativa de libertate în aceasta perioada, se vor face demersuri pentru identificarea adresei persoanei cercetate de pe teritoriu Italiei în vederea citarii si audierii.
elena138 a scris:

Lipsa locului de munca face dovada bunei-credinte?

In cazul acesta, da.
Nu a platit pt ca nu a putut, nu pt ca nu a vrut.

Cum arata si speta prezentata de @milika, exista si exceptii. Nimeni nu va impiedica sa faceti plangere penala, doar ca trebuie dovedita reaua-credinta.

Alte discuții în legătură

Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)
Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă să plătească pensia de întreținere? Valy79 Valy79 Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat ... (vezi toată discuția)
Abandon familial Adyna2006 Adyna2006 Dintr-o relatie anterioara am un copil caruia tatal ii plateste pensie alimentara.Se poate considera abandon familial daca tatal plateste cuantumul stabilit ... (vezi toată discuția)