Nu inteleg nimic. Vreti sa explicati? Eu spuneam ca veniturile obtinute de individ, licite sau nu, sunt o sursa din care sa-si achite datoriile. Mai spuneam ca instanta, daca debitorul nu obtine venituri, fixeaza obligatia de plata la 1/4 din minim pe ec. Daca tu traiesti, ii dai si copilului. Mai spuneam ca obligatia de plata se poate extinde asupra ascendentilor, ca situatii exceptionale. Si mai spuneam ca nimeni nu traieste 3 ani din ...nimic. Faza cu ce discutam noi, de principiu, este oricum cam fara cap si coada. Daca omul munceste cu ziua, ii da si copilului 1/4 din ce castiga.
Apoi, daca executa silit o bicicleta, pe care, probabil, o are in proprietate, se indestuleaza creditorul?
Mai spuneam ca nu vad cum legea ar ocoli persoanele care nu platesc intretinerea pentru ca nu obtin venituri licite, daca acestia nu fac dovada ca ar fi vrut sa o faca, si mai considera si buna-credinta pe deasupra! Va intrebam simplu: exista o asemenea prevedere legala? Pentru ca eu nu o stiu.
In ceea ce priveste neplata pensiei de intretinere,in speta aceasta nu constituie infractiune.Textul legii ne arata ca neplata acestei pensii ,cu rea credinta,timp de doua luni consecutiv reprezinta infractiunea de abandon de familie.Conditia esentiala este reaua credinta,tradusa prin obtinerea de venituri licite si neplata pensiei.Daca nu are venituri licite,nu poate fi obligat sa plateasca,si nu poate fi antrenata raspunderea sa penala.Asa a vrut legiuitorul,doamna.
Abandon familial
Adyna2006
Dintr-o relatie anterioara am un copil caruia tatal ii plateste pensie alimentara.Se poate considera abandon familial daca tatal plateste cuantumul stabilit ... (vezi toată discuția)