avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie/furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie/furt?

in urma cu 2 luni niste prieteni au avut o altercatie cu o fata,unul a bagat-o pe una dintr-un grup in seama,iar prietena ei a inceput sa le adreseze injurii,pe unu chiar palmuindu-l,lovindu-i si masina cu piciorul.nervosi cei 2 baieti au coborat din masina si au dat in ea.acum au primit acasa citatii pt talharie si furt(absolut fictiv).va rog din suflet spuneti-mi in ce situatie se afla ei?e grav?si ce e de facut?va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:13, 20 Martie 2008
si cel mai bine ar fi ca cei implicati sa isi gandeasca niste declaratii din timp, sa mai aduca toti martorii de acolo...oricine...pana si Nea Ghitza de pe strada....poate au poze pe telefon din seara aceea...sau orice....absolut orice ajuta! :D ...chiar si persoane cu care au vorbit despre eveniment :D B-) ca sa isi aduca aminte detalii ...
si de la vatamare corporala e cale lunga pana la talharie/furt...interesant ca nu e plangere si pt vatamare...
angel_my a scris:

in urma cu 2 luni niste prieteni au avut o altercatie cu o fata,unul a bagat-o pe una dintr-un grup in seama,iar prietena ei a inceput sa le adreseze injurii,pe unu chiar palmuindu-l,lovindu-i si masina cu piciorul.nervosi cei 2 baieti au coborat din masina si au dat in ea.acum au primit acasa citatii pt talharie si furt(absolut fictiv).va rog din suflet spuneti-mi in ce situatie se afla ei?e grav?si ce e de facut?va mul

Ceva este in neregula intrucat ceea ce spuneti nu este posibil.Ce se afirma ca s-a furat sau talharit ?
Trebuie sa se stie despre acuzatia concreta facuta de organele de politie.
Oricate relatii ar avea ,,fetele" este foarte greu de crezut ca nu s-a intamplat ceva...
Dupa infractiunile de omor, trafic de droguri si inca cateva ,,de top", urmeaza talharia si pedepsele sunt foarte mari, mai ales ca e posibil sa fie incadrarea pedepsei sa fie de la 7 ani la 20 ani..

Va recomand sa va angajati urgent un avocat pt ca daca se va pronunta o hotarare de condamnare se pot complica teribil lucrurile.Conteaza ce probe se afla la dosarul cauzei si nu ceea ce credeti ca exista si acest lucru il apreciaza avocatul, procurorul si judecatorul.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca violentele (ipotetic) au fost intrebuintate de faptuitori in scopul de a-si insusi un bun, de a-l pastra dupa ce l-a sustras, atunci e talharie toata ziua. Si, oameni buni, cand mergeti la politie, luati un avocat cu voi. Nu lasati politistul sa va dicteze asa cum doreste el declaratia si dupa aceea veniti in instanta si spuneti ca asa vi s-a spus sa scrieti. Sunt si situatii cand, inculpatul este audiat si la final vine avocatul sa semneze.Tot incalcare a dreptului la aparare se cheama.Voi cei in libertate, urmati exemplul celor care se afla in executarea pedepselor privative de libertate: studiati codul penal. E indicat, pe langa beletristica.
Sunt de acord cu cele sus aratate, mai putin cu studierea codului penal.Daca nu-si ia avocat isi ia TEAPA intrucat ar fi ca un student in anul 3 la drept si organele sunt experimentate.
Si cei din penitenciare se cred cunoscatori dar... din cate am observat sunt novici de cele mai multe ori.
Ceea ce stiu ei sunt pedepsele si cand pot cere liberarea conditionata...
De aceea, eu ridic intrebarea daca nu cumva ar fi mai indicat sa nu stie cand sa ceara liberarea conditionata pentru simplul motiv ca nu il intereseaza ?
Adica sa fi liber ( ca sa nu apara cineva care nu intelege )

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furtul,definitie motamo lmlaur lmlaur Buna ziua ! As dori sa stiu daca furtul in urmatoarea prezentare e furt calificat si daca nu e pedeapsa lui Furtul dintr-un supermarket ziua neavand ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stancel stancel am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa e cel mai probabil sa primesc? andreiutzul andreiutzul in urma cu o luna am comis cu trei indivizi un furt, mai exact am vrut sa luam rotile de la o masina...din prostie! am inteles ca spatamana care vine trebuie ... (vezi toată discuția)