avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
mi s-a spus ca la EOS , banca nu ma vede ca si debitor al ei cu nici o suma , de aceea nu a vrut nici sa-mi ia banii . A spus ca firma care are de recuperat ma si da la BC si tot ei ma pot sterge dupa achitare .
Urmeaza sa ajung cumva la EOS si sa vad ce suma au ei inregistrata in contul meu ca si datorie .
Draga Severina sunt foarte putine elementele pe care mi le-ai prezentat dar , in mare pot sa-ti spun urmatoarele :

1) Termenul de prescriptie extinctiva curge de la data scadenta a ultimei extrageri care s-a facut de pe cardul de credit deoarece , cu fiecare noua extragere , incepe sa curga un nou termen . Termenul general de prescriptie este de trei ani de la data de la care suma a devenit scadenta prin urmare trebuie aflat cand a fost scadenta ultima extragere de pe cardul de credit pentru a putea calcula termenul de precriptie extinctiva.

2) In conformitate cu art.120 din OUG 99/1996 si cu prevederile codului de procedura civila titlurile de acest gen constituie titluri executorii si nu se investesc cu formula executorie ci se pot pune in executare direct in termenul aratat mai sus . Daca punerea in executare se face dupa expirarea termenului de prescriptie extinctiva se poate face opozitie pe calea contestatiei la executare depusa la instanta de judecata competenta ( Judecatoria in a carei raza de competenta se afla domiciliul contestatorului ) . Se poate promova si o actiune in constatare la aceiasi instanta prin care se va cere constatarea prescrierii dreptului de a cere executarea silita a creditorului in scopul radierii din evidentele biroului de credit .
3 ) In nici un caz sa nu platesti la EOS KSI vreo suma de bani pentru ca in cazul in care faci ,chiar si o plata partiala , ei vor fi repusi in termenul de prescriptie . Aceasta in cazul in care dreptul lor de a cere executarea silita este intradevar prescris . Pentru a afla acest lucru te sfatuiesc sa te duci insotita de un avocat la sediul lor si sa afli cum stau lucrurile . Chiar daca avocatul te va costa astfel vei fi protejata mai bine de abuzurile unor functionari de la EOS .
Mult succes
"






Iar din evidentele Biroului de credit nu esti sters in momentul achitarii debitului, ci la un anumit termen dupa acest fapt. Pot fi cativa ani.
Biroul de credite contine informatii pe baza carora iti poti da seama despre un om daca e bun sau rau platnic, nu daca are in prezent debite. Daca eu am platit cu mare intarziere debitul azi, se poate spune ca maine sunt bun platnic? Ma indoiesc... Astfel Biroul contine aceste date o perioada semnificativa de timp, aratand tuturor celor interesati ca o anumita persoana si-a platit cu greu un debit... lucru relevant si peste un an sau peste 3 luni dde la achitare.
Da stiu , problema nu e ca m-ar sterge cineva din urma de la BC ci din momentul achitarii sa nu mai figurez ca rau platnic. Cu o banca ar fi fost mai simplu aveai un debit , te gaseau , il achitai si din momentul platii nu mai erai raportat la BC . Dar cu o firma de recuperare ce garantie mai am ca le-as achita suma si nu as mai figura ca rau paltnic? Vreau sa-ti spun ca eu m-am mutat la o noua adresa de 4 ani si in tot acest timp nu am primit nici o instiintare aici ca datorez suma respectiva la banca sau la EOS , desi mi-am schimbat CI destul de repede la politie . Cei de la EOS nu isi iau datele actualizate de la evidenta populatiei ? pentru ca banca o face . Dovada sta faptul ca eu mai aveam niste conturi curente vechi la BRD si anul trecut in vara au mai gasit 2 lei pe unul din ele si le-au trimis la aceasta restanta . Am primit extras de la ei , la noua adresa, dar doar pt banii luati din cont si am facut legatura ca sunt dusi la datoria privind cardul asta ca alte datorii nu mai am .
Si vreau sa-i spun lui aemilius ca ultimii bani de pe card i-am retras prin 2001 , dar in septembrie 2002 am facut o plata la suma restanta . Deci din septembrie 2002 nu am mai platit nimic pt el . Am fost plecata, am nascut un copil si nu am avut o vreme posibilitati pt a-l plati . E adevarat ca pana m-am mutat in 2004 , la vechea adresa primeam extras de cont lunar cu dobanda care se acumula de plata dar altceva nimic . Deci nu prea stiu cand m-au preluat cei de la EOS .

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)