avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
si daca vreau si eu sa-mi explice cum au ajuns de la 24 milioane suma contractata la bcr la 10120.52 ron suma mentionata de ei in sms:deoarece ati ignnorat posibilitatea de rezolvare pe cale amiabila a litigiului privind suma de 10120.52 ron von apela la cabinetul de avocatura partener"cine-mi poate explica de ce suma contractata s-a marit de 4ori ?
Exista penalitati de intarziere in contract.
Aceasta este explicatia.

avocat Claudiu Lascoschi
Penalitati, dobanda, poate un calcul mai mult sau mai putin corect, nu putem sti noi...
Dar le puteti face o adresa in scris sa va explice.
Am mai aratat in subiectul asta cam cum, asa cred.
Buna ziua tuturor! Am parcurs aproape tot ce s-a scris la acest subiect pt ca am in familie un caz asemanator, cu aceeasi firma. Mama mea, o pensionara corecta si timida, a avut in 2002-2003 un abonament Orange. A fost reziliat pt ca nu este semnal la ea in curte, dar mereu veneau facturi ca si cum ar fi vorbit. In fine, a platit cuminte si dupa incetarea contractului nu am mai auzit de cei de la Orange de 6 ani. Zilele trecute primim o asa numita somatie de la KSI ca ar fi de plata 61 de lei si tot pe atit penalitati. Mama mea saraca, dupa ce a fost corecta toata viata, a fost la un pas de infarct. Mi-a sarit mustarul, am luat telefonul, i-am sunat si am luat-o tare pe femeia de la firma, ca sa nu apuce ea sa faca impresie. I-am spus ca ma numesc ca mama, ca nu am contract cu ei, deci nu le datorez nimic, au invocat debit la Orange, le-am spus ca nu am contract cu Orange si am cerut detalii. Ca sa aflu ca ar fi neplatite din 2003 nu una, ci doua pretinse facturi la orange, din care ultima e de...un leu! Noi nu am primit nimic niciodata de 6 ani incoace si acea angajata de la telefon mi-a spus sa iau legatura cu cei de la Orange daca nu stiu despre ce e vorba. Nu le-am mai dat importanta, am spus ca o fi o eroare sau o gluma proasta, dar azi am primit si eu un sms cu suna urgent la un numar scurt. Nu voi suna, dar nici nu am de gand sa ii las sa terorizeze pensionari. Daca Orange si cu astia isi dau mana sa inventeze facturi pentru ca nu au clienti, imi place sa cred ca se poate face ceva. Nefiind jurist de meserie, rog pe cei care se pricep sa precizeze daca pot depune plangere la OJPC fata de Orange, pentru ca solicita plata unor facturi pe care nu le-am primit, pentru o pretinsa datorie oricum prescrisa chiar daca ar fi fost reala si pentru ca dupa expirarea unui contract a livrat fara acceptul mamei si fara nici o notificare date personale unei terte parti. De asemeni, pentru cei care au facut asta, va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa formulez in instanta o solicitare de recunoastere a prescrierii debitului de care habar nu aveam si pe cine trebuie sa dau in judecata, pe Orange ori pe KSI? Imi cer scuze daca intrebarile mele par banale, dar pentru cei ce nu au avocati in preajma conteaza mult sprijinul vostru chiar si in chestiuni marunte... Va multumesc.
Dv nu aveti nimic azi cu Orange, aveti doar cu KSI, caci ei va contacteaza.
Eu i-as notifica, asa cum am mai spus, in rest nu prea e mare lucru de facut.
Nu exista posibilitatea de a face reclamatie unuia care se crede creditor... si nici unui comerciant ca a incheiat contract de mandat pentru datoriile debitorilor sai... sau presupusi debitori.
Am mai discutat problema aceasta, nu e se poate interzice contractul comercial pe motiv ca se dau in vileag niscai date personale...
Exista modalitati interzise de prelucrare.
Abia dupa ce aveti dovezi ca firma KSI va pretinde o suma de bani, dupa raspunsul lor la notificarea dv. deci, abia atunci puteti sa-i actionati in instanta pentru constatarea prescrierii. Si dupa indeplinirea procedurii prealabile de conciliere, evident.
Succes!

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)