avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Bna ziua.va rog sa-mi spuneti ,daca eu lucrez in America de 4 ani si sunt divortata de sotul meu,la un eventual partaj el poate sa verifice prin ambasada inainte de deschiderea partajului cat castig eu acolo si cum se procedeaza.Multumesc
Cel mai recent răspuns: donisa , utilizator 13:22, 10 Septembrie 2010
vroiam sa stiu care sunt pasii care trebuiesc facuti in acest sens.vroiam sa stiu daca isi permite sa o faca daca implica costuri ca din cate stiu eu nu are cu ce
buna ziua.
termnul general de prescritpie de 3 ani nu opereaza intre soti !

in cazul in care fostul sot a contribuit cu bani la renovarea imobilului ce a constituit domiciliul conjugal al sotilor in perioada casatoriei, dansul se poate indrepta in cazul in care imobilul apartine parintilor dvs., impotriva acestora, solicitand despagubiri echivalente cu valoarea investitiilor facute.
deci, imobilul respectiv apartinand parintilor dvs., nu va intra in masa partajabila.
printr-o actiune in pretentii, fostul sot se poate indrepta doar impotriva parintilor dvs., solicitand despagubiri .

la partaj, vor fi puse in discutie doar bunurile achizitionate in perioada casatoriei , bunuri mobile si imobile.
va trebui sa dovedeasca ca a facut acele investitii in casa parintilor, dar si parintii ii pot cere chirie, cel putin pe perioada scursa de cand s-a pronuntati divortul.
va trebui sa plateasca taxa de timbru la valoarea pe care o cere
Stiu ca intre soti nu e valabil eu intrebam daca da pe parintii mei in judecata si are pretentii dupa 3 ani de la investitiile facute nu mai poate avea pretentii ca s-au prescris
poate sa dovedeasca

Alte discuții în legătură

Partaj donisa donisa Buna ziua. de 4 ani sunt in Anglia si am divortat de sotul meu in aceasta tara el fiind in Romania.divortul s-a pronuntat anul trecut in octombrie si este ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj AndinBMA AndinBMA BUNA ZIUA Va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie: Am divortat in 2012 fara un partaj.Noi am locuit inainte de casatorie si ... (vezi toată discuția)
Executare silita codebitor daeu daeu Sunt codebitorul fostului sot, care in prezent nu mai doreste sub nici o forma sa mai plateasca ratele unui imprumut pentru nevoi personale in franci, motivand ... (vezi toată discuția)