avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort...

buna ziua,

sunt casatorita cu un algerian din 2004 ,casatoria a avut loc la ambasada Romana din Alger,am stat impreuna un an si jumatate,dupa care eu a trebuit sa revin in tara.am ramas in bune relatii dar nu am divortat legal.mentionez ca el nu a fost niciodata aici,si as vrea sa stiu daca eu pot sa divortez aici in Romania fara ca el sa fie prezent.in caz contrar,ce trebuie facut pt a divorta legal?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:18, 12 Septembrie 2010
Puteti divorta in tara, iar competenta apartine instantei de la domiciuliul reclamantului in acest caz.Avand in vedere ca sotul dvs. este de acord cu desfacerea casatoriei prin acordul partilor, acesta poate sa angajeze un avocat pe care sa-l imputerniceasca printr-o procura speciala pentru a-l reprezenta in fata instantei in procesul de divort.Pe langa procura speciala sotul dvs. va trebui sa faca dovada domiciuliului sau din tara respectiva.
Este necesara reprezentarea sotului dvs. prin avocat pentru ca prezenta este obligatorie in procesele de divort pe de o parte , iar pe de alta se doreste in acest caz desfacerea casatoriei prin acordul partilor, iar consimtamantul ambilor soti va fi verificat de instanta la primul termen de judecata.
Cum sotul dvs. este acolo, acest acord va fi dat prin intermediul avocatului-procurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort in algeria doresc sa fie validata in romania Anonime Anonime Buna ziua, Am obtinut divortul in Algeria (unde a avut loc casatoria) si doresc sa fie validat si in Romania. Poate cineva sa-mi spuna procedura si pentru ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania fara domiciliu in ro al italianului emivivid emivivid Bine v-am gasit! Apelez la voi ptr un sfat ptr o prietena. Acum 5 ani s-a casatorit cu un italian (de forma, ptr cetatenie, intre timp a regretat gestul... ... (vezi toată discuția)
Divort ioanapricop ioanapricop buna ziua recurg la aceasta solutie pentru ca nu reusesc sa gasesc raspunsuri la intrebarile care le am sunt casatorita in romania cu un roman locuim ... (vezi toată discuția)