avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inbcredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inbcredintare copil

Buna ziua.
Am un copil de 9 ani care a fost recunoscut anul acesta la cererea mea in urma unui test ADN de comun acord (testul si chitanta sunt pe numele tatalui). Initial intelegerea se referea doar la recunoasterea in acte, fara obligatii din partea lui privind copilul. Situatia s-a schimbat dupa primirea rezultatului ADN, motivand ca nu poate sa stea departe de copil acum cand are certitudinea ca e copilul lui. dupa recunoastere urma sa deschid actiune de incredintare, el fiind de acord sa-mi fie incredintat copilul, ca totul sa se termine repede. Acum insa ma ameninta ca daca cer incredintarea o va face si el.
Daca deschid actiune ce sanse am sa obtin incredintarea avand in verede ca locuiesc cu chirie, apartamentul il impart cu o prietena, am (in acte) salariu minim pe economie, credit la banca,
El e cetatean strain, are in Ro afaceri, e casatorit dar sotia nu locuieste in Ro, are doi copii cu sotia lui (eu nu am stiut in timpul relatiei ca este casatorit, merge in tara lui doua , trei saptamani la cteva luni , imi spunea ca se duce la parinti)
Cand i-am spus ca nu are nici o sansa sa obtina incredintarea pentru ca 9 ani nu l-a interesat acest copil a spus ca va declara ca nu a stiut de copil, ca are dovada testul ADN pe numele lui, ca are dovezi din momentul rezultatului ADN ca sustine financiar copilul.
Copilul s-a atasat foarte mult de el, il iubeste foarte mult.

va multumesc

Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
ioanaalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:53, 4 Octombrie 2010
buna ziua.
personal tind sa cred ca sansele sunt in favoarea dvs., in ceea ce priveste custodia minorului.
avand in vedere conduita tatalui acestuia, faptul ca v-a mintit atata timp ca este casatorit si de asemenea, ca timp de 9 ani nu l-a interesat sa stie daca este sau nu tatal minorului, aceste aspecte vor fi luate cu certitudine in considerare de instanta de judecata.
chiar daca are o situatie materiala mai buna decat dvs., acest lucru nu inseamna ca instanta ii va acorda automat custodia minorului.
puteti cere pensie alimentara pentru minor, in functie de veniturile tatalui acestuia.
si cu salariul pe care-l aveti la care se va adauga si pensia de intretinere, consider ca-i veti putea asigura un trai decent copilului.
Buna seara. Revin cu o intrebare. Eu locuiesc in orasul X iar tatal in Bucuresti. Din cate stiu tribunalul competent este cel de la domiciliul tatalui. As dori o aresa mai exacta avand in vedere ca are domiciliul in Voluntari- Nicolae Iorga
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
ioanaalex, utilizator
ioanaalex a scris:

Buna seara. Revin cu o intrebare. Eu locuiesc in orasul X iar tatal in Bucuresti. Din cate stiu tribunalul competent este cel de la domiciliul tatalui. As dori o aresa mai exacta avand in vedere ca are domiciliul in Voluntari- Nicolae Iorga
Multumesc

Ma puteti ajuta cu adresa tribunalului? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
ioanaalex, utilizator
judecatoria Buftea
Daca deschid actiune de incredintare si tatal copilului pana la definitivare sa zicem ca il ia de la scoala fara stirea mea ii pot face ceva? Pot obtine "tutela temporara" pana la definitivare sau ceva de ganul acesta care sa il impiedice sa ia copilul? Spun asta pentru ca ma ameninta ca ca o va face
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
ioanaalex, utilizator

Alte discuții în legătură

Filiatia fata de tata gabi4him gabi4him Buna seara, Ma numesc Gabi, sunt o mama singura si am unele nelamuriri. Sa va spun pe scurt povestea mea: am un baietzel in varsta de 2 luni jumatate ca ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei recunoscut de tata maridana2008 maridana2008 buna ziua ... ... ma confrunt cu o situatie mai speciala , sotul meu a avut o relatie in afara casatoriei cu o domnisoara , relatie din care a rezultat un ... (vezi toată discuția)