avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Parintii mei au divortat in anul 2000 cand eu aveam 8 ani si fratele meu 6.Tatal meu e arab si locuieste in Israel(a plecat in anul 2000).Ar fi trebui sa ne plateasca pensie alimentara,dar asta nu sa intamplat niciodata de cand a plecat.Singurii bani au fost cate 200$ pe care ii trimitea din cand in cand la insistentele noastre.Lucreaza ca medic stomatolog de cativa ani dar lucruruile nu s-au schimbat cu nimic.As dori sa contactez un avocat intrucat imi doresc sa il dau in judecata,dar as vrea sa stiu care sunt sansele si daca aveti cunostina de cazuri asemanatoare.Va rog daca puteti sa imi oferiti un sfat.
Cel mai recent răspuns: ContSters167640 , utilizator 23:03, 4 Octombrie 2010
Dividendele nu intra in calculul pensiei de intretinere.
Nu e nimeni interesat sa se ocupe de un astfel de caz?Credeti ca sunt sanse?Daca da,va fi obligat sa pleteasca si pensia alimentara pe care nu a platit-o pana acum?Multumesc
In privinta dvs. pentru ca sunteti majora si va aflati in continuarea studiilor, va trebui sa-l actionati in judecata in nume personal pe tatal dvs. pentru stabilirea pensiei de intretinere in functie de veniturile pe care le realizeaza, urmand sa faceti dovada continuarii studiilor cu o adeverinta eliberata de catre institutia de invatamant ale carei cursuri le urmati.
Este necesara indicarea adresei locului de munca unde tatal lucreaza pentru ca prin intermediul instantei sa se poate efectua o adresa pentru aflarea veniturilor pe care le realizeaza.
In privinta surorii dvs. este necesara promovarea unei actiuni de stabilire pensie de catre sora dvs, insa asistata de mama dvs. ( sora avand 16 ani are capacitate de exercitiu restransa) prin care sa se solicite stabilirea si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere in functie de veniturile realizate.
Procentul pentru fiecare dintre dvs. este de 16.5% din veniturile realizate de catre tata.
In consecinta discutam de doua dosare dat fiind situatiile diferite pe care le aveti.
Nu ati explicat clar daca prin hotararea de divort a fost sau nu stabilita o pensie de intretinere sau nu, pentru ca in functie de acest aspect se poate incerca executarea hotararii pe ultimii 3 ani si de asemenea in functie de cum a fost sau nu stabilita pensia actiunea promovata pentru sora dvs. va fi majorare pensie sau stabilire pensie.
Daca nu a fost stabilita pensia pe cale judecatoreasca pana acum din urma nu se mai poate obtine nimic.


Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
poti sa il dai in judecata.
pentru neachitarea pensiei daca exista o sentinta, in acest sens poti sa-i faci plangere penala.
Da,exista o sentinta de divort care a stabilit achitarea de catre tata a unei pensii alimentare lunare in cuantum de 1/6 din venituri pentru fiecare dintre noi.Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati ... danutza20 danutza20 mama are o nelamurire este divortata de tatal meu si pensia a mea si a surorii mele a fost stabilita de catre judecatorie dupa minimul pe economie , desi acum ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara dupa varsta de 18 ani!!!!!! puscasu_marin2001 puscasu_marin2001 Buna ziua! Parintii mei au divortat din anul 1999, iar eu impreuna cu sora mea am ramas in grija mamei, tatal fiind obligat prin lege sa plateasca o pensie ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie noul cod ContSters237003 ContSters237003 Sunt divortata de 3 ani, avand un copil de 8 ani in intretinere.Cand am divortat ne-am inteles ca tatal sa dea o anumita suma.Daca in momentul de fata as dori ... (vezi toată discuția)