avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Parintii mei au divortat in anul 2000 cand eu aveam 8 ani si fratele meu 6.Tatal meu e arab si locuieste in Israel(a plecat in anul 2000).Ar fi trebui sa ne plateasca pensie alimentara,dar asta nu sa intamplat niciodata de cand a plecat.Singurii bani au fost cate 200$ pe care ii trimitea din cand in cand la insistentele noastre.Lucreaza ca medic stomatolog de cativa ani dar lucruruile nu s-au schimbat cu nimic.As dori sa contactez un avocat intrucat imi doresc sa il dau in judecata,dar as vrea sa stiu care sunt sansele si daca aveti cunostina de cazuri asemanatoare.Va rog daca puteti sa imi oferiti un sfat.
Cel mai recent răspuns: ContSters167640 , utilizator 23:03, 4 Octombrie 2010
Avand in vedere ca exista o hotarare de obligare a tatalui la plata pensiei de intretinere pentru ambele surori, insa dvs. ati implinit varsta de 18 ani, si va aflati in continuarea studiilor, este necesara promovarea unei actiuni in nume personal asa cum am aratat mai sus.
Pentru recuperarea pensiei pe ultimii 3 ani exista varianta executarii silite.
Pentru pensia surorii de 16 ani de asemenea executare silita prin poprire.
In privinta plangerii pe abandon de familie..prev de art.305 al.1 lit.b) in conditiile in care tatal este arab si locuieste in Israel, ma indoiesc de vreun rezultat.
De ce considerati ca daca este din Israel nu o sa aiba niciun rezultate?Care ar fi problema mai exact?Si la ei exista legea pensiei alimentare...multumesc
I Know one good lawyer that can help
I want to know him.Send me an emai please l:mahagneymanuela@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati ... danutza20 danutza20 mama are o nelamurire este divortata de tatal meu si pensia a mea si a surorii mele a fost stabilita de catre judecatorie dupa minimul pe economie , desi acum ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara dupa varsta de 18 ani!!!!!! puscasu_marin2001 puscasu_marin2001 Buna ziua! Parintii mei au divortat din anul 1999, iar eu impreuna cu sora mea am ramas in grija mamei, tatal fiind obligat prin lege sa plateasca o pensie ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie noul cod ContSters237003 ContSters237003 Sunt divortata de 3 ani, avand un copil de 8 ani in intretinere.Cand am divortat ne-am inteles ca tatal sa dea o anumita suma.Daca in momentul de fata as dori ... (vezi toată discuția)