Parintii mei au divortat in anul 2000 cand eu aveam 8 ani si fratele meu 6.Tatal meu e arab si locuieste in Israel(a plecat in anul 2000).Ar fi trebui sa ne plateasca pensie alimentara,dar asta nu sa intamplat niciodata de cand a plecat.Singurii bani au fost cate 200$ pe care ii trimitea din cand in cand la insistentele noastre.Lucreaza ca medic stomatolog de cativa ani dar lucruruile nu s-au schimbat cu nimic.As dori sa contactez un avocat intrucat imi doresc sa il dau in judecata,dar as vrea sa stiu care sunt sansele si daca aveti cunostina de cazuri asemanatoare.Va rog daca puteti sa imi oferiti un sfat.
Avand in vedere ca exista o hotarare de obligare a tatalui la plata pensiei de intretinere pentru ambele surori, insa dvs. ati implinit varsta de 18 ani, si va aflati in continuarea studiilor, este necesara promovarea unei actiuni in nume personal asa cum am aratat mai sus.
Pentru recuperarea pensiei pe ultimii 3 ani exista varianta executarii silite.
Pentru pensia surorii de 16 ani de asemenea executare silita prin poprire.
In privinta plangerii pe abandon de familie..prev de art.305 al.1 lit.b) in conditiile in care tatal este arab si locuieste in Israel, ma indoiesc de vreun rezultat.
De ce considerati ca daca este din Israel nu o sa aiba niciun rezultate?Care ar fi problema mai exact?Si la ei exista legea pensiei alimentare...multumesc