avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:46, 25 Ianuarie 2008
Paula D si eu sunt la grupa 7.....numai invat nimic.am invatat anul trecut........
dani_m a scris:

ref la exec silita imobiliara intradevar este tot ce trebuie in cod, dar e cam mult, pana la art.524 C.proc.civ.
La cei cu cartile de sinteza, subiectul pe cate pagini este tratat? presupun ca nu sunt chiar toate articolele din cod:O


Am mai scris o data ce este in cartea cu subiectele. Vezi in urma. O pg si jumatate. In cod in acele art e cuprinsa si cea directa si indirecta.
La cat de discutat a fost subiectul asta poate nu cade la examen!!!!!;)!
dani_m a scris:

La organizare la sub. Principiile fundamentale care guverneaza execitarea profesiei de avocat, voi ce scrieti? art. 2 din Lege??
fiindca sub. Principiile si regulile fundamentale ale exercitarii profesiei de avocat, e clar ca e Cap.I, art.1- 13 din Statut, nu?#-o

Voi ce parere aveti?



Sunt aceleasi chestii. In carte la primul trateaza fiecare principiu in parte si la al doilea o analiza generala.
Cred ca ati observat ca multe sub sunt enuntate altfel dar raspunsurile sunt cam aceleasi.


mersi Eva,

dar am precizat ca nu ma refer la cazurile prevazute de art 17 din lege, ci
la in primul rand la cele prevazute de art 284 alin3, care precizeaza ca se suspenda stagiul in cazul in care avocatul ocupa o functie incompatibila sau nu isi exercita efectiv stagiul timp de un an; in alin 5 se precizeaza ca suspendarea se constata de consiliul baroului, care apreciaza printre altele si perioada de stagiu efectuata anterior suspendarii, iar mai jos in art 285 vine sa precizeze din nou ca suspendarea se dispune de data asta de consiliu, care din nou apreciaza printre altele intinderea perioadei de stagiu anterior suspendarii, si in alin 3 art 285 spune clar ca STAGIUL EFECTUAT ANTERIOR INTRERUPERII NU INTRA IN CALCULUL TERMENULUI DE 2 ANI!!!!
sincer, nu mai inteleg nimic
am senzatia ca a vrut sa spuna clar ca nu se socoteste in aceste cazuri (cu incompatibilitatea si lipsa 1 an..) perioada de stagiu efectuata inainte , cu exceptia cazului in care avocatul indrumator e de acord cu intreruperea stagiului si cu executarea stagiului dupa ridicarea incompatibilitatii....

cam asta e

felicitari pentru modul in care ai punctat distinctia dintre secretul profesional si confidentialitate; astazi am facut si eu subiectul, si din tot ce s-a scris pe forum, ai fost singura care a sesizat scurt si la obiect deosebirea principala.



eva03 Sa inteleg ca ai dat si anul trecut sau doar ai invatat. Mai tii minte ca eu cam uit si ce citesc cu o zi inainte. Abea astept sa ne vedem la examen. Cu toate ca imi cam vine sa nu ma mai duc si sa nu mai invat nimic. Nu a raspuns nimeni cand am intrebat cat de pregatiti sunt, sa stiu si eu dc ma mobilizez sau ma desumflu de tot.:D

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Noutati...despre examen??? KARINAPET KARINAPET NIMENI NU MAI ''SPUNE'' NIMIC DESPRE EXAMENUL IN BAROUL DE LA BUCURESTI??? CE INSEAMNA TOATA TACEREA ASTA??? PANA LA URMA... DACA PROIECTUL DE LEGE TRECE... ... (vezi toată discuția)