avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:46, 25 Ianuarie 2008
poate ca s-a mai cerut, dra la sub 32-modal de primire in profesia de av.dr de a solicita primirea in profesia de av prin prisma varstei persoanei solicitante.????????
multumesc!!!!!!!
mirunad a scris:

poate ca s-a mai cerut, dra la sub 32-modal de primire in profesia de av.dr de a solicita primirea in profesia de av prin prisma varstei persoanei solicitante.????????
multumesc!!!!!!!
[/quot
Primirea in profesia de av se obtine pe baza unui examen organizat de barou, cf prev Legii 51/1995 si ale statutului profesiei. Sunt exceptate persoanele care au detinut functia de judecator la Inalta Curte de casatie si Justitie.
La cerere pot fi primiti in prof, cu scutire de examen:
a) titularul diplomei de dr in drept;
b) cel care pana la data primirii in profesie a indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de cel putin 10 ani si daca nu i-a incetat activitatea din motive disciplinare care il fac nedemn pt profesia de avocat.
Art 14. alin.2 - In toate cazurile, persoana care indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a solicita primirea in profesia de av poate formula cererea de primire cu CEL PUTIN 5 ANI ANTERIOR IMPLINIRII VARSTEI STANDARD DE PENSIONARE IN SISTEMUL DE PENSII SI ASIGURARI SOCIALE DIN CARE FACE PARTE.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2007
paulad, utilizator
Buna, intre timp am recitit sb de la organizare si am aflat #-o ca reinscrierea in tabloul av are loc dupa incetarea suspendarii (cele 4 cazuri) , mentinerea - in cazul in care av. pensionar cere continuarea prof iar radierea, in cazul incetarii profesiei de av. ( cele 4 cazuri).
Daca nu este corect astept corecturi:)
marilena cernea a scris:

dani_m a scris:

Cum ramane cu regimul juridic al secretului profesional?

Secretul profesional al avocatului nu are o natura juridica contractuala,ci una legala,el izvoraste din lege si face parte din statutul profesional al avocatului.Secretul profesional este de ordine publica .Ne aflam in prezenta unei obligatii de ordine publica,deoarece pastrarea secretului profesional nu a fost garantata in interesul clientului si nici in interesul avocatului,ci in interesul public.Mentinerea secretului profesional are la baza un interes social,un principiu de ordine publica,si anume acela de a garanta dreptul la aparare.
CAM ATAT AM GASIT EU LA SUBIECTUL ASTA.

#-oMultumesc:">
Ar putea cineva sa posteze subiectul "mijloace generale de aparare ale paratului. Notiune. Clasificare. Analiza lor" la procedura civila. Nu am gasit tratat subiectul, si pot sa-mi formez doar o imagine generala, dar as vrea sa fiu sigur.

Stiu ca majoritatea invata (repeta) azi la organizarea profesiei, dar daca poate cineva ii multumesc.

Multumesc si bafta la invatat, si la examen!

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Noutati...despre examen??? KARINAPET KARINAPET NIMENI NU MAI ''SPUNE'' NIMIC DESPRE EXAMENUL IN BAROUL DE LA BUCURESTI??? CE INSEAMNA TOATA TACEREA ASTA??? PANA LA URMA... DACA PROIECTUL DE LEGE TRECE... ... (vezi toată discuția)